25 / 04 / 2024

Koronavirüsle müstakil villalara talep arttı!

Koronavirüsle müstakil villalara talep arttı!

Koronavirüs salgını müstakil ve bahçeli evlere talebi artırdı. Yaz mevsiminin de gelmesi sebebiyle yazlık yerlerde müstakil ev arayışları arttı. Talep artınca evlerin fiyatlarında da artış yaşandı...



Koronavirüs sebebiyle konut tercihleri de değişiyor. 'Evde kal' çağrılarının yapıldığe ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı bugünlerde vatandaşlar gözlerini müstakil evlere çevirdi. 

Sabah Gazetesi köşe yazarı Mert Vidinli, bugünkü yazısında koronavirüs salgınının müstakil villalara olan talebi artırmasını kaleme aldı. 

İşte Mert Vidinli'nin 'Yazlık ev trendi geri dönüyor' başlıklı yazısı...

Koronavirüs nedeniyle bu yaz otellere gitmek biraz hayal gibi görünüyor. 90'larda reytingi yüksek olan yazlıkçı akımı geri mi dönüyor? Evet! Bugüne kadar benim için yazlığa gitmek çok sıkıcıydı. 'Eve kim bakacak? Kim temizlik yapıp mutfağa girecek? Maaile bu sıcaklar çekilir mi?' gibi sorular olurdu kafamda. Benim için tatil dediğin; otele gidip hizmet almaktı. Ancak gelin görün ki bu korona işleri tepetaklak etti. Bu yaz yazlıkçıların tatilleri kıymete biniyor, hatta birçok sosyetik şimdiden Bodrum-Çeşme hattındaki evlerine yerleştiler bile. Evleri olmayanlar da sezonluk olarak kiralıyorlar ancak tabii ki fiyatlar iki kat artmış durumda. Bu rüzgarın farkına varan emlak sektörü ve ev sahipleri aylık 10 bin liraya kiralanan müstakil villaları 20 bin'den aşağı vermiyormuş. Şimdiden elinizi çabuk tutun, bol bol pazarlık yapın.

Korona sonrası konut projeleri değişecek!

Koronavirüs sonrası müstakil ev fiyatları katlandı!

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!


Geri Dön