26 / 04 / 2024

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!

Koronavirüs konut fiyatlarını da tercihlerini de değiştirdi. Yazlık ve yayla evi gibi müstakil konutlara olan talep artarken, fiyatlarda tavan yaptı. Ülkemizde müstakil ev fiyatları ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart'tan beri yüzde 25, kira fiyatı ise yüzde 18 artış gösterdi.



Endeksa, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görüldüğü 11 Mart'tan önceki ve sonraki dönemlerde gayrimenkul satış ve kiralarında talep edilen fiyat değişimiyle ilgili incelemelerde bulundu. Hürriyet'te yer alan habere göre; Endeksa’nın 1 Ocak -11 Mart arasındaki dönem ile 11 Mart tarihinden şu an ki döneme kadar olan dönem değerlendirildiğinde; analizine göre iki dönem arasında ülke genelinde konut satış fiyatı yüzde 11, kira fiyatı ise yüzde 6 arttı.

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!

YAZLIK EVE İLGİ

Endeksa tarafından yapılan analiz sonuçlarına göre salgının etkisinin görülmeye başlanmasıyla beraber yazlık ve yayla evi şeklinde ikincil konut talep yükseldi. Bu nedenle bu tipte konutların buılunduğu büyük şehirler dışındaki illerde ve bu amaçla fazla tercih edilen müstakil konutlarda daha fazla arttı. 

‘DENGEYE OTURACAK’

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!

Veriler hakkında değerlendirmelerde bulunan Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Salgının etkilerinin ülkemizde görülmeye başlanmasından sonra konut talebinin büyük şehirlerden diğer şehirlere ve özellikle yazlık bölgelere ve yayla evlerine kaydığını görüyoruz. Konut tipi bazında analiz ettiğimizde ise müstakil konutlara ilginin arttığı çok net görülüyor. Bu durum talep edilen konut satış ve kira değerlerinde artışa sebep oldu fakat henüz pazarda bunu karşılayacak işlemlerin olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu fiyat artışının dengeye oturacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs Türkiye'de konut fiyatlarını artırdı mı?

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Koronavirüs konut tercihlerini de değiştirecek!


Geri Dön