26 / 04 / 2024

Koronavirüs sonrası müstakil ev fiyatları katlandı!

Koronavirüs sonrası müstakil ev fiyatları katlandı!

Koronavirüs salgınıyla beraber konut tercihleri ve öncelikleri de değişmeye başladı. Salgın, bahçeli ve müstakil evlere olan talebi artırdı. Talep artışından dolayı fiyatlarda da yüzde 25 artış meydana geldi...



Küresel salgın koronavirüs, vatandaşın konut tercihini de değiştirdi. 'Evde kal' tedbirleriyle vatandaşların evden çıkmadığı, işlerini de evden yürüttüğü şu günlerde, iş merkezlerine uzak, şehrin çeperinde bulunan müstakil konutlarda talep artışı yaşanıyor.

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; ülke genelinde müstakil ve bahçeli konutlara talep arttı. Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağının da uygulanmasıyla beraber, evde kalan vatandaşların bahçeli evde yaşamaya duyduğu ilgi artıyor. Konutlarda yaşanan fiyat artışına ilişkin sektör temsilcileri açıklamalarda bulundu. 

Koronavirüs sonrası müstakil ev fiyatları katlandı!

YÜZDE 25 ARTIŞ VAR

Endeksa'nın analizine göre, ülke genelinde müstakil konutların satış fiyatlarında ortalama yüzde 25, kira fiyatlarında ise yüzde 18 artış yaşandı. Endeksa.com Genel Müdürü Görkem Öğüt, "Müstakil konutlara ilgi son günlerde arttı. Bu durum satış ve kiralarda da artışa sebep oldu. Fakat henüz pazarda bunu karşılayacak işlemler gerçekleşmedi" diye konuştu. 

Müstakil konutlarda satış bedelleri İstanbul'da yüzde 11, Antalya ve Bursa'da yüzde 22, Muğla'da yüzde 20, İzmir'de ise yüzde 15 arttı. Koronavirüs sürecinde müstakil konutların metrekare fiyatı İstanbul'da 6 bin 747 TL, Muğla'da 7 bin 545 TL, Antalya'da 3 bin 945 TL, İzmir'de 5 bin 786 TL, Aydın'da 3 bin 603 TL, Bursa'da 3 bin 42 TL olarak kaydedildi. İstanbul'da müstakil konut kiralarında yüzde 7 artış gözlenirken, Antalya'da yüzde 21, İzmir'de yüzde 17, Muğla'da ise yüzde 7 artış yaşandı. 

Koronavirüs sonrası müstakil ev fiyatları katlandı!

BALKON KAPATAN PİŞMAN

Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, evdeki balkonu salonuna dahil eden birçok kişinin pişmanlık duyduğuna dikkat çekerek, "Bugünlerde bahçeli bir evde olma ise neredeyse toplumun ortak hayali olmuş durumda. Bu içinden geçtiğimiz dönemde ev almak isteyen birçok kişi bu eğilimi en güzel şekilde yansıtıyor" şeklinde konuştu.

Koronavirüs sonrası müstakil ev fiyatları katlandı!

ARAMALAR YÜZDE 252 ARTTI

POLATYOL Grup Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat ise, "Son bir ayda bahçeli evlere yönelik sorgulamaların yüzde 252 arttığını görüyoruz. Bu da tüketicinin şehirden ve doğadan kopmadan bir yaşam sürmek istediğini gösteriyor" diye konuştu. 

Coldwell Banker Sapphire Gayrimenkul Broker'ı Ersan Bıçakçı da salgın döneminde talepte yüzde 15 artış yaşandığını dile getirerek, bu durumda son dönemde sosyal medyada paylaşılan bahçe fotoğraflarının da etkisi olduğunu belirtti. 

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!

Bu şehirlerde evi olanları iyi haber!

Koronavirüsle hangi tip konutlara talep arttı?


Geri Dön