23 / 04 / 2024

Koronavirüsle hangi tip konutlara talep arttı?

Koronavirüsle hangi tip konutlara talep arttı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, yaşam alanlarında yapılan tercihleri de yeniden şekillendirecek. Peki koronavirüs salgınıyla beraber hangi tip konutlara talep arttı. İşte salgın sürecinde değişen gayrimenkul tercihleri...



Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının şimdilerde ve gelecek dönemde hayatın her alanında büyük değişimlere öncülük edeceği öngörülüyor. 

Evde kal çağrıları, izole ve temassız yaşama çağrıları, insanların bu zamanlarda özellikle ‘yaşam alanlarına’ yönelik bir sorgulama yapmalarına sebep oldu. 

Koronavirüs salgını sebebiyle alınan karantina kararları, apartmanlarda ve şehir merkezlerine yaşayan vatandaşları ev tercihlerini tekrar değerlendirmeye yöneltti. Salgın, konut tipi tercihini etkilemekle kalmayıp, konutlarda tercih edilen öncelikleri de, gerek malzeme gerek teknik açıdan etkiliyor.

Vatandaşlar, koronavirüs salgınıyla birlikte kalabalığın olmadığı sakin bölgelerde ev aramaya başladı. 'Koronavirüs konut trendlerini değiştirecek' diyen uzmanlar, karantina bittiğinde konut tercihlerinde tüketicilerin konutlardaki önceliklerini daha iyi analiz edeceğini belirtiyor. 

Peki koronavirüsle hangi tip konutlar ön plana çıktı?

'Evde kal' çağrılarıyla birlikte vatandaşlar, daha iyi vakit geçirebilmek, yaşam lanlarını artırabilmek, farklı etkinlikler yapabilmek ve temiz hava alabilmek için bahçeli müstakil evlere yöneldi. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte müstakil bahçeli evler, konut tiplerinde cazip hale geldi.  

Koronavirüsle hangi tip konutlara talep arttı?

Salgınla birlikte rahat ve izole bir yaşam sürdürmek isteyen vatandaşlar, arsa aramaya başladı. Salgın sürecinde arsalara talep arttı.

Yakın zamanlarda balkonlu ve bahçeli evlere de talebin artacağı öngörülüyor. Uzmanlar, karantinayla birlikte balkonlu evlerin öneminin anlaşılacağını ve balkonlu evlere özellikle de açık balkonlu evlere talebin artacağını söylüyor. 

Büyük şehirlerin çevrelerinde bulunan arsa ve yazlıklara da olan talepte de koronavirüs sonrasında ciddi artış yaşanacağı tahmin ediliyor. Artan arsa arayışları değerlendirildiğinde sadece balkonlu evlerin değil, çiftliklerin de yaşam alanını değiştirmek isteyenler tarafından tercih edildiğini ortaya çıkarıyor.

Muğla'nın dünyaca ünlü Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datça gibi ilçelerin kırsal mahallelerinde bulunan önü deniz, arkasında ormanlık alanların bulunduğu arazi ile müstakil bahçeli villalara da olan talepte yoğun bir artış gözleniyor. 

Koronavirüsle hangi tip konutlara talep arttı?

İstanbul'da yaşayanlar şehirden kaçıyor! 

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerde yaşamlarını sürdüren vatandaşların ise, kalabalıktan kaçıyor. Buralardan kaçan vatandaşlar daha çok kırsal kesimlerdeki arsa ve gayrimenkul alımlarına yöneliyor.  

Şehir dışına gitme imkanı bulunmayan ama İstanbul'dan kaçmak isteyen vatandaşlar ise, sakin bölgelerde bulunan evlere dikkatlerini yoğunlaştırdı. Koronavirüs salgını sürecinde Sarıyer Zekeriyaköy'deki eşyalı kiralık villalara olan ilgi ve talep arttı. 

Sadece konut tipi değil, malzemelerde de değişim var! 

Konut yapım teknikleri ve kullanılan malzemeler de koronavirüs nedeniyle değişiyor. Koronavirüs salgını, evlerde temassız ürünleri ön plana çıkardı. 

Koronavirüs arsa ve çiftlik arayışlarını artırdı! 

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Koronavirüs konut tercihlerini de değiştirecek!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön