16 / 04 / 2024

Kovid-19'la hangi tip konutlara talep arttı?

Kovid-19'la hangi tip konutlara talep arttı?

Koronavirüs salgını tatil tercihlerini de değiştirdi. Kalabalıktan uzak olmak isteyen vatandaşlar, tatil için villa kiralamayı tercih ediyor. Peki tatil bölgelerinde villa fiyatları ne oldu? İşte ayrıntılar...



Kovid-19 salgını kapsamında uygulamaya alınna önlemler sebebiyle hayata geçirilen tam kapanmanın bitmesiyle beraber özellikle Muğla'nın sahil kesimlerindeki kiralık villa ve müstakil konutlara talep arttı. 

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Emlak Müşaviri Çetin Aksu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Aksu, “Armutalan ve İçmeler gibi bölgelerde tam müstakil havuzlu villaların günlüğü 2 bin TL den başlayıp 8-10 bin TL'ye kadar çıkıyor” diye konuştu.

Kovid-19 la hangi tip konutlara talep arttı?

“DAHA ÇOK MERKEZE UZAK SAHİL KESİMİ TERCİH EDİLİYOR”

Marmaris’te evin özeliklerinin ve konumunun dikkate alınarak ciddi kiralamalar yapıldığına dikkat çeken Aksu, “Corona virüsü tedbirleriyle tatil yapmaya hazırlanan tatilcilerin geçen yıl olduğu gibi bu sene de daha çok kiralık müstakil ev ile villalara ilgisi büyük. Aylar öncesinde dolmaya başlayan bu tür yerlerin fiyatları ise her geçen gün artıyor. Örnek verecek olursak İçmeler Mahallesi'nde günlük 2 bin 500 ile 10 bin TL arasında değişiyor. Armutalan Mahallesi’nde ise 2 bin TL'den 5 bin TL'ye kadar yerler var” açıklamasında bulundu. 

Kovid-19 la hangi tip konutlara talep arttı?

“MERKEZE UZAK MAHALLELER BİLE PAHALI”

Marmaris'in merkezine uzak mesafede konumlanan mahalleler olan  Hisarsönü, Orhaniye, Selimiye, Bozburun ve Söğüt gibi en fazla talep gösterilen kesimlerde bile günlük villa kiralarının fırladığını vurgulayan Aksu, “Şu anda buralarda geçen yıla oranla iki mislinden de yukarıya çıktı. Rakamlar 1.5-2 bin TL den başlıyor. Normal apartman dairelerinin bile konum ve oda sayısına göre ortalama günlük kiralama bedelleri 500 ile bin TL aralığında kabul görüyor. Şu andan itibaren yer bulmakta ciddi anlamda zorlanıyoruz. Kalan birkaç yerin fiyatları da bir iki hafta içinde uçuk rakamlara ulaşır” dedi. 

Kovid-19 la hangi tip konutlara talep arttı?

“SATIŞLAR DÜŞTÜ HERKES KİLARIK İSTİYOR”

Kovid-19 salgınının ardından bölgede müstakil konut ve villa ile arazi alım satımlarının rekor düzeyde artış gösterdiğini ancak günümüzde bu hızın büyük oranda azaldığını söyleyen Aksu, şöyle konuştu:

“Salgının ilk günlerinde alan da çok fakat, salgın sonrası büyük şehirlerden veya kırsal kesimlerden kiralama ile ilgili talepler daha çok arttı. Corona virüsü salgını nedeniyle büyük patlama yaşayan Muğla sahil kesiminde vatandaşlarda kazanç olmayınca konut satışları da yarı yarıya düştü. Marmaris'te yüzde 50'ye yakın düşüş yaşanıyor.”

Kiralık villa fiyatlarına Kovid-19 dopingi!


Geri Dön