20 / 04 / 2024

altan elmas konut sektörü

altan elmas konut sektörü

Unico Sigorta “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” webinarına katılan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün pandemi döneminden nasıl etkilediğini anlattı.

Konutta stok azaldı, talep arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, konutta stokların azaldığını ve yeni konut talebinin arttığını söyledi.

Altan Elmas: 2017'de rekorun da rekorunu kırarız!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas kötü geçen 2016 yılının ardından sektör hakkında açıklamalarda bulundu. Elmas "Eğer faizi yüzde 1'in altında tutmayı başarırsak, rekorun da rekorunu kırarız" diyor...

Altan Elmas: İlk evini alacaklar için uygun kredi imkanı sağlanmalı!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2024'e dair beklentilerini anlattı. Elmas, konuta erişimin artırılması için özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi beklentileri olduğunu söyledi.

Hasar büyük: Türkiye'de 1 milyon yeni konuta ihtiyaç var!

6 Şubat günü büyük deprem yaşayan 10 vilayet büyük bir enkaza dönüşürken Ekonomim.com köşe yazarı Sadi Özdemir köşe yazısında Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas'ın değerlendirmelerini kaleme aldı.

KONUTDER: Birinci el satışlarda kredi kısıtlamaları acil olarak kaldırılmalı!

KONUTDER Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas birinci el konut satışlarında kredi kısıtlamalarının acil olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

Orta ve üst gelir grubu konut kampanyası Kasım'da başlıyor!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada, orta ve üst gelir grubu tarafından merakla beklenen konut kampanyasının Kasım ayında başlayacağını açıkladı. 

Konut satış rakamları dibi görmüştü! KONUTDER Başkanı Altan Elmas tek tek açıkladı

KONUTDER Yönetim Kurulu başkanı Altan Elmas, 2022 konut satış rakamlarını yorumlayarak, öngörülerini aktardı. İşte detaylar…

Bankalar konut üreten firmalara kredi vermiyor! Konut üretiminde son durum ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde inşaat sektörünü ve konut üretimini kaleme aldı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut üretimi ve yabancıya satışa ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konut satışları Mayıs ayında yüzde 107.5 arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas, konut satışlarının ocak-mayıs aylarında bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 37,7 artışla 575 bin 889 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

Konut fiyatlarındaki artış durmayacak! 

Son günlerde fahiş rakamların görüldüğü konut fiyatları gündemden düşmüyor. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe neler oluyor? Konut krizi aşılacak mı?

Türkiye'de son dört yıldır yaşanan konut kıtlığı ve beraberinde gelen kira zamları vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas yaşanan durumu değerlendirdi.

Konut satışları rekor kırdı!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas Kasım ayı konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Elmas'ın o açıklamaları...

Altan Elmas'tan Nureddin Nebati'ye tebrik mesajı!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas,  Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Nebati için tebrik mesajı yayınladı. 

2022 konutta üretim yılı olacak!

2022 senesinin gelmesiyle sektörde hareketlilik olacağını söyleyen KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut fiyatlarının artacağını dile getirdi.

Konut sektöründe 2021'in ikinci yarısında beklentiler neler?

"Konut sektörünün önümüzdeki birkaç yılda düşük arzla üretimle gitmek durumunda" diyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

altan elmas konut sektörü Haberi

altan elmas konut sektörü

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas Unico Sigorta “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” webinarına katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Elmas panelde salgın sürecinin gayrimenkul sektörünü olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi.

2020 senesinin toparlanma yılı olması hedefiyle girdiklerini anlatan Elmas, “Sur Yapı olarak Çin’e sattığımız ürünlerde bir istisna yaşadık. Biz salgından geçerken onlar toparlanmak üzereydi. Çin’e dijital konut satış yaparak bizim açımızdan bir miktar nefes alma imkanı oldu. Bu süreçte Türkiye’nin en cazip konut kredileri kampanyalarıyla 2 ay kadar önemli bir ivme oluşmuştu." açıklamasında bulundu. 

Kasım 2020'den itibaren satışlarda oldukça düşüş yaşandığını dile getiren Elmas, tüm bu olumsuzlukların çalışmaları durduramadığını dile getirdi. 

Pandemide vatandaşlık edinimi için Çin’den dijital olarak konut sahibi olanların sayısının arttığını söyleyen Elmas, “Yabancıya konut satışları...