19 / 04 / 2024

Konut satış rakamları dibi görmüştü! KONUTDER Başkanı Altan Elmas tek tek açıkladı

Konut satış rakamları dibi görmüştü! KONUTDER Başkanı Altan Elmas tek tek açıkladı

KONUTDER Yönetim Kurulu başkanı Altan Elmas, 2022 konut satış rakamlarını yorumlayarak, öngörülerini aktardı. İşte detaylar…



Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut satışlarının içinde bulunduğumuz 2022 yılının ilk yedi  ayında 2021'in aynı dönemine göre % 24,2 artış ile 820 bin 300 olarak gerçekleştiğini dile getirerek, "Bu artış, konut satışlarının 2021 yılına göre; daha yüksek seviyelerde kapatacağını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Elmas, yapmış olduğu  yazılı açıklamada, temmuz ayında konut satışlarının geçen yılın aynı zamanına göre % 12, 9'luk düşüş ile 93 bin 902'ye gerilediğini hatırlatarak, dokuz günlük bayram tatilinin ise bu düşüşte etkili olduğunu söyledi.

Bunların neticesinde ocak ve temmuz ayları döneminde konut satışlarının yıllık bazda % 24, 2'lik artış ile 820 bin 300 adede yükseldiği bildiren Elmas, "Bu artış, satışların 2021 yılına göre daha yüksek seviyelerde kapatacağına gösteriyor" açıklamasında bulundu.

Elmas, geçen 2021 yılının ilk yedi ayında 2020'ye göre düşük seyir eden konut satışlarının ikinci yarıda ise yükselişe geçtiğini ve yılı 1 milyon 492 bin adetlik satış ile kapattığını hatırlattı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kısıtlama politikalarına ipotekli konut satışını bir miktar gerileteceği düşüncesinde bulunan Elmas, bu uygulamanın en çok İstanbul'u etkileyeceğini iddia etti.

Konut satış rakamları dibi görmüştü! KONUTDER Başkanı Altan Elmas tek tek açıkladı


Geri Dön