26 / 04 / 2024

yeni yapılacak konut sayısı 2020

yeni yapılacak konut sayısı 2020

Son 2 yılı durgun geçiren inşaat sektöründe, Kovid-19 salgını sonrasında yatırımlar yükseliyor. Yılın ilk 6 ayında ruhsat alınan yeni bina sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandı. Özel sektör de yılsonuna kadar beklettiği milyonluk projelerini raflardan indireceğini duyurdu.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Bakan Özhaseki'den yeni yapılarla ilgili net açıklama geldi: 4 katı geçmeyecek!

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yapılacak inşaatlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy 2023 kura çekimi yapıldı mı? Yenişehir Arnavutköy kura çekimi ne zaman yapılacak? 

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy 2023 kura çekimi yapıldı mı? Yenişehir Arnavutköy kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

THY ile Emlak konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman yapılacak? Yenişehir Evleri isim listesi belli oldu mu? 

THY ile Emlak Konut işbirliğinde Arnavutköy'de yükselecek, Yenişehir Evleri projesi için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki,  THY ile Emlak konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

THY Emlak Konut GYO 2023 kura çekilişleri ne zaman yapılacak? Arnavutköy Yenişehir Evleri 2023 kuralarında son dakika!

THY Emlak Konut GYO 2023 kura çekilişleri ne zaman yapılacak? Arnavutköy Yenişehir Evleri 2023 kuralarında son dakika... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura çekilişi ne zaman yapılacak? Emlak Konut THY Yenişehir Evleri'nde son dakika!

Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura çekilişi ne zaman yapılacak? Emlak Konut THY Yenişehir Evleri'nde son dakika...

TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin tek tek belli olduğu TOKİ kura çekilişi tarihleri merakla bekleniyor. Peki TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

Yeni yapılacak konutlar için ‘alüvyon kalınlığı’ uyarısı!

Deprem bölgesinde yapılacak yeni konutlar için çalışmaların başlatıldığı bu dönemde, uzmanlardan bu kez, ‘alüvyon’ uyarısı geldi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! İşte yeni yapılacak konut sayısı ve inşaatların başlama tarihi!

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, deprem bölgesinde hangi şehirde kaç konut inşa edileceğini de tek tek açıkladı.

5-13 Ocak TOKİ 5. etap konut kura takvimi belli oldu! Çekilişler peş peşe gün gün yapılacak! İşte il il yeni kura...

TOKİ 5. etap kura çekim tarihi belli oldu. Peki bu hafta hangi iller kapsamında çekiliş yapılacak? İşte TOKİ sosyal konut 5. etap il il kura takvimi...

TOKİ 20-25 Aralık il il kura takvimini duyurdu! Çekilişler peş peşe hemen yapılacak! İşte yeni gün gün çekiliş takvimi

TOKİ'nin sosyal konut çekiliş kurası son hız devam ederken 20-25 Aralık yeni çekiliş takvimi belli oldu. Peki bu hafta hangi illerde kura çekilişi yapılacak? İşte detaylar...

yeni yapılacak konut sayısı 2020 Haberi

yeni yapılacak konut sayısı 2020

Konut sektörü son 2 yılı yüksek faiz oranları sebebiyle durgun geçirmiş, talep azalınca yeni inşaat yatırımları da hız kesmişti. 2020 yılına yatırım hevesiyle başlayan sektör, bu kez de Kovid-19 pandemisine takıldı. Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; normalleşme döneminde konut sektöründe uygulanan faiz oranı indirimleri ve ödemesiz dönemli kampanyalarla hem ikinci el hem de sıfır konutlarda stoklar tükendi. Şimdi sektörde yatırım çanları çalıyor.

SALGINA RAĞMEN 

Sektörün yatırım iştahı, ruhsatlara ilişkin istatistiklerde de kendini göstermeye başladı. Kovid-19 salgını etkisi altında geçen ilk 6 ayda rakamlarda dikkat çekici artış görüldü. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yapı izin istatistiklerine göre, belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2020 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre bina sayısında yüzde 45.5, yüzölçümünde yüzde 40.8, değerinde yüzde 54.8,...