16 / 04 / 2024

Yenilenebilir enerji ne demek

Yenilenebilir enerji ne demek

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu - Türkiye Bölümü Başkanı Bayraktar: "Türkiye her yıl 2.5-3 bin megawatlık güç kurabilir. 8 yılda 24 bin megawat olabilir. Nereden bakarsanız bakın 2023'e 23 bin megawat ile ilerleyebiliriz" dedi.

Yenilenebilir enerji üretimi katlanacak!

AA muhabirinin Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) "2014 Dünya Enerji Görünümü" raporundan derlediği bilgilere göre, Yenilenebilir enerjide dünya genelinde 4 bin 810 teravatsaat olan elektrik üretimi, 2040'a kadar 13 bin 230 teravatsaati bulacak.

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 160 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Büber ve Mücahit Fatih Albayrak ortaklığında kuruldu.

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Sadık Göral, Hakan Dündar ve Mevhibe Canan Özsoy ortaklığında kuruldu.

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengizhan Günaydın tarafından kuruldu.

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

Vesta Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vesta Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Altuğ Sezerol, Turgut Öztürk, Onur İnan ve Şahin Kızılaslan ortaklığında kuruldu.

Oyem Onur Yenilenebilir Enerji Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Oyem Onur Yenilenebilir Enerji Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de Burak Onur tarafından kuruldu.

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Soyak ve Erkut Soyak ortaklığında kuruldu.

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. Zeytinburnu'nda Ali Sait Gazioğlu, Gökçe Gazioğlu, Metin Aytekin Gazioğlu, Nuran Gazioğlu ve Tuğrulhan Gazioğlu ortaklığında kuruldu.

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

Yenilenebilir enerji ne demek Haberi

Yenilenebilir enerji ne demek

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu - Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkanı Kemal Gani Bayraktar, Türkiye'nin güneş enerjisi ile elektrik üretiminde çok hızlı ilerleyebilecek kapasitesinin bulunduğunu söyledi. 


İzmir'de düzenlenen "SOLARTR 2014" konferansında AA muhabirinin sorularını cevaplayan Bayraktar, dünyada kurulu kapasiteye bakıldığında güneş enerjisinden elektrik üretiminde neredeyse sıfır noktasında olan Türkiye'nin yıl sonunda 80 ile 100 megawat kurulu güce ulaşabileceğini belirtti. 


Güneş enerjisinden elektrik üretiminin dünyada 2013 sonu itibariyle kurulu gücün 140 bin megawat olduğunu hatırlatan Bayraktar, Türkiye'nin bu alanda katedeceği mesafenin çok olduğunu kaydetti. Bayraktar, "Türkiye güneş enerjisi ile elektrik üretiminde çok hızlı ilerleyebilir. Türkiye her yıl 2.5-3 bin megawatlık güç kurabilir. 8 yılda 24 bin megawat olabilir. Nereden bakarsanız bakın 2023'e 23 bin megawat ile ilerleyebiliriz" dedi. 


Türkiye'nin önündeki mesafeyi çok hızlı kat edebileceğine...