18 / 04 / 2024

yenilenebilir enerji ne durumda

yenilenebilir enerji ne durumda

Yenilenebilirde Küresel Durum Raporu Yenilenebilir Enerji Politika Ağı tarafından yayınlandı. Türkiye, geçen yıl ürettiği elektriğin yaklaşık 3'te 1'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayarak bu alanda dünya ortalamasını geride bıraktı.

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 160 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Büber ve Mücahit Fatih Albayrak ortaklığında kuruldu.

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Sadık Göral, Hakan Dündar ve Mevhibe Canan Özsoy ortaklığında kuruldu.

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengizhan Günaydın tarafından kuruldu.

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

Vesta Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vesta Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Altuğ Sezerol, Turgut Öztürk, Onur İnan ve Şahin Kızılaslan ortaklığında kuruldu.

Oyem Onur Yenilenebilir Enerji Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Oyem Onur Yenilenebilir Enerji Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de Burak Onur tarafından kuruldu.

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Soyak ve Erkut Soyak ortaklığında kuruldu.

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. Zeytinburnu'nda Ali Sait Gazioğlu, Gökçe Gazioğlu, Metin Aytekin Gazioğlu, Nuran Gazioğlu ve Tuğrulhan Gazioğlu ortaklığında kuruldu.

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

yenilenebilir enerji ne durumda Haberi

yenilenebilir enerji ne durumda

Yenilenebilir Enerji Politika Ağı'nın yayınladığı "Yenilenebilirde Küresel Durum Raporu"na göre, 2013 yılında dünyada 23,5 trilyon kilovatsaat elektrik tüketildi. Bunun yüzde 22'si (5,1 trilyon kilovatsaat) yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandı. Türkiye'de ise geçen yıl tüketilen 245 milyar kilovatsaatlik elektriğin yüzde 29'u (73 milyar kilovatsaat) yenilenebilir enerji kaynakları tarafından üretildi.


Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payına bakıldığında, hidroelektrik santrallerin ilk sırada yer aldığı görüldü. Hidroelektrik santrallerini, rüzgar santralleri, ve jeotermal enerji santralleri izledi.


Çin, ABD, Brezilya, Kanada ve Almanya gibi ülkeler yenilenebilir enerjide en yüksek kapasiteye sahip ilk beş ülke olarak sıralandı.  


Türkiye'de yenilenebilir enerji kurulu gücü 2013'te, bir önceki yıla göre 3,3 gigavat artışla 25 gigavat seviyesine çıktı. Dünya genelinde ise bu rakam 120 gigavatlık kapasite artışıyla 1560 gigavata ulaştı. 


Türkiye'den hidroelektrik ve...