26 / 04 / 2024

Yerinde Kentsel Dönüşüm

Yerinde Kentsel Dönüşüm

Türkiye’deki ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşüm projesinde evler teslim edildi. Uzundere 1. Etap'taki yeni evlere taşınan aileler mutluluklarını dile getirdi.

Yerinde kentsel dönüşüm nedir?

Kentsel dönüşüm, 6306 sayılı Kanun esaslarına göre uygulanıyor. Kentsel dönüşümün asıl amacı "yerinde kentsel dönüşüm" olarak açıklanıyor. Peki, yerinde kentsel dönüşüm nedir? Yerinde dönüşüm nasıl olur?

Erkan Özkan: Biz yerinde kentsel dönüşümden yanayız!

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Erkan Özkan, Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinin İzmir için çok büyük bir şans olduğunu söyledi...

Belediye Başkanı Erhan Erol: Dönüşümde standartlarımız olacak!

Gaziosmanpaşa’da her hafta düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm' toplantılarında vatandaşın sorularını Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol cevapladı

Battal İlgezdi, Emekevler halkıyla bir araya geldi!

Türkiye’de Yerinde Kentsel Dönüşüm'ün ilk örneği Ataşehir Belediyesi’nce gerçekleştiriliyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yerinde kentsel dönüşümün gerçekleştirileceği Ataşehir Emekevler sakinleri ile Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde bir araya g

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getirdi.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde 2026’ya kadar 3 bin 500 bağımsız bölüm tamamlanacak! 

İzmir Karabağlar Uzundere'deki kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çalışmaları yerinde inceledi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeniden inşa edilen “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 60 konut sahiplerine teslim edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki Ayder Yaylası'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti.

Deprem bölgesinde yerinde kentsel dönüşüm için 2 günde 36 bin 825 başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yerinde dönüşüm için iki günde 36 bin 825 başvuru geldiğini belirtti.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcı Sadık Uysal ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Trabzon Ganita-Faroz ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne? 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Ganita-Faroz ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde  çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çalışmaları yerinde inceledi. 

Mersin Akdeniz'de yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı! 

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bölge sakinleri tarafından uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Bölge sakinleri çalışmalardan çok memnun. 

KİPTAŞ Eyüp kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB, İstanbul genelinde afet riski taşıyan alanlardaki yerinde dönüşüm çalışmalarına Yeşilpınar 487 ada 12 parseli de ekledi. İBB'den bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı.

Yerinde Kentsel Dönüşüm Haberi

Yerinde Kentsel Dönüşüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşüm projesinde mutlu sona ulaşıldı.

Medya Ege'de yer alan habere göre, yerinde ve yüzde 100 anlaşmayla kentsel dönüşüm projelerine devam eden Belediye, Uzundere'de yapımını tamamladığı ilk 9 bloktaki 280 daire ve 33 işyerini hak sahiplerine teslim etti. Yeni evlerine taşınan aileler, uzun yıllar sıcak ilişki içinde oldukları eski komşularıyla yine birlikte oldukları  için de çok mutlu olduklarını söyledi.

Tarihe geçtiler

''Türkiye’de uzlaşmalı ve yerinde kentsel dönüşümle evsahibi olan” ilk kişiler olarak tarihe de geçen vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti. 

''Korkmadan uyuyabiliyoruz''

21 yıldır Uzundere’de yıkık dökük bir gecekonduda oturduğunu söyleyen Gülbahar Dağdeviren, kısa zamanda konforlu yaşama ayak uydurduklarını söyledi. Dağdeviren,  "Yeni evimiz çok rahat. Bir kere doğalgazımız var. Komşularımız da aynı...