25 / 04 / 2024

Belediye Başkanı Erhan Erol: Dönüşümde standartlarımız olacak!

Belediye Başkanı Erhan Erol: Dönüşümde standartlarımız olacak!

Gaziosmanpaşa’da her hafta düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm' toplantılarında vatandaşın sorularını Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol cevapladı




Gaziosmanpaşa’da her hafta düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm' toplantılarında vatandaşın sorularını cevaplayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, “Alıştığın Yerde Yeni Bir Hayat” sloganıyla başlattıkları 'Yerinde Kentsel Dönüşüm' projesi sırasında inşa edilecek olan binaların standartlarının belediye tarafından belirlendiğini söyledi.


Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile buluşan Erol, yeni üretilecek konutların ve işyerlerinin özellikleri hakkında inşaat firmalarıyla görüşüp en yüksek standartta anlaşacaklarını belirterek "Vatandaşımıza, zemin, bodrum ve çatı katı vermeyeceğiz. Dairelerin içerisindeki ankastrelere kadar pazarlık yapacağız. Sağlamlık açısından en yüksek standartta inşa edilecek. Sosyal donatı alanları, eğitim kurumları gibi olması gereken tüm alanlar en geniş şekilde yer alacak. Yeni bina yönetmeliğine göre merkezi ısıtma sistemi olacak ama vatandaş kullandığı kadarını ödeyebilecek. Yüzme havuzuna varıncaya kadar her şeyi planlıyoruz ve uyguluyoruz. Vatandaşımızın hak ettiği en yüksek standartları oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü Gaziosmanpaşalı bunu hak ediyor” dedi.


Türkiye’nin ve özellikle İstanbul’un bir deprem bölgesi olduğunu, Marmara Bölgesi’nde 20-25 yılda bir 7’nin üzerinde deprem olduğunu belirten Erol, “Yeni deprem yönetmeliği yeterli olsa da projelerde maksimum dünya standartlarını uygulayacağız. Bizim yeni yapacağımız konutlar, gerçek anlamda Avrupa standartlarının da üzerinde olacak” dedi. Yerinde Kentsel Dönüşüm alanlarında bulunan esnafı da ihmal etmediklerini dile getiren Erol, konutlara uyguladığımız yöntemi onlara da uygulayacağız. Konutsa konut, dükkânsa dükkân, aynı metrekareyi onlara da vereceğiz. Küçük esnafımızın kaybolmasına da izin vermeyeceğiz. Kentsel dönüşüm alanlarında küçük mahalle çarşıları da yapıp onları da koruyacağız” dedi.


Kent Yaşam



Geri Dön