19 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm paneli gerçekleşti!

Bursa'da kentsel dönüşüm paneli gerçekleşti!

Bursa'da gerçekleşen kentsel dönüşüm panelinde konuşan AKP Yıldırım Belediyesi başkan adayı İsmail Hakkı Edebali, belediye başkanı olursa kentsel dönüşümde izleyeceği yol haritasını kamuoyu ile paylaştı...



AKP'den Yıldırım Belediyesi için başkan adayı olan İsmail Hakkı Edebali, belediye başkanı olursa kentsel dönüşümde izleyeceği yol haritasını kamuoyuna açıkladı. Bursa'da kentsel dönüşüm panelinde konuşan Edebali, kentsel dönüşümde mutlaka halkın rızasının alınacağını dile getirdi. Edebali, "Kentsel dönüşüm konusunda maalesef yanlış algılar oluşturuldu. Kentsel dönüşüm tek başına yıkım yapıp, elde ettiğiniz arazilere yüksek katlı binalar dikmek değildir. Kentsel dönüşüm sosyolojik bir meseledir. 

Toplumun ihtiyaçlarının yanı sıra bizi biz yapan kültürümüzü yansıtmalıdır. Örneğin bir şehri çok merkezli planlanması gibi" dedi. 


Bursa'nın yüzde 70'inin kaçak olduğunu ve proje dışı imalatlarla ortaya çıkan manzaranın dünyaya medeniyet götüren çınarın köklerinin bulunduğu şehre yakışmadığını dile getiren Edebali, "Kaldı ki bugünkü tablo karşısında birbirimizi kusur bularak, bu işin sorumlularını arayarak, birbirimizi eleştirerek bir yere varmamız mümkün değil. Kentsel dönüşüm toplumsal bir meseledir. Bu durumu tespit ederek ve bu kentsel dönüşüm konusunda bütün paydaşları bir araya getirerek yol almamız lazım" diye konuştu. 


Gazete Bursa


Geri Dön