25 / 04 / 2024

Yerli baz istasyonu aselsan

Yerli baz istasyonu aselsan

ASELSAN öncülüğünde yürütülen ULAK projesinde sona gelindi. Test çalışmaları devam eden Türkiye'nin ilk yerli baz istasyonunun kullanılmaya başlanacağı tarih belli oldu.

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Türkiye’de yıl sonuna kadar kaç tane elektrikli araç şarj istasyonu olacak?

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram, yerli otomobil Togg’un ön siparişte aldığı yoğun talep sonra 2023 sonuna kadar Türkiye genelinde elektrikli şarj istasyonu sayısının 10 bine ulaşabileceğini ifade etti.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom şanslı müşterilerine 150 bin TL dağıtıyor! Bana çıkmaz demeden başvurun!

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için kapsam ağını genişletiyor. Altyapılarını güçlendirmek isteyen operatör firmaları bu çerçevede binalara ödediği baz istasyonu kurulum fiyatını da yeniledi. İşte detaylar...

Binaların ortak alanlarındaki değişiklikler için oybirliği gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda 18 daire var. Yöneticimiz binanın ortak alanı olan çatı terasına baz istasyonu kurulumu için kiralama başvurusunda bulunacak. Biz 2 daire sahibi bunun terasımıza kurulmasını istemiyoruz. İstemediğim sürece işi başlatabilirler mi?' sorusunu cevapladı. 

Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Faturalar hafifleyecek!

TEDAŞ'a ait olan bina ve benzeri taşınır taşınmaz mallardaki reklam ve baz istasyonu reklam gelirlerinden vatandaşın da yararlanması için adım atıldı.

Reysaş GYO'nun Antalya'daki deposu 5 seneliğine kiraya verildi!

Reysaş GYO'nun portföyünde bulunan Antalya'daki deposunun çatısına baz istasyonu kurulumu için "TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş." ile şirket arasında 105 bin TL'ye 5 seneliğine kira sözleşmesi imzalandı.

İnşaatta yerli üretim seferberliği!

Yerli inşaat malzemeleri için, yurt içinde ‘yerli malı kullanım seferberliği’ başladı. Türkiye’nin bazı inşaat malzemelerinde dışa bağımlılığını azaltmak için de harekete geçildi. 

Depremde kaç baz istasyonu ayakta kalır?

İstanbul’da 7’nin üzerindeki, altyapının çöktüğü bir depremde saatlerce kimseye ulaşılamayacağı söyleniyor. Peki Binaların üzerinde bulunan baz istasyonlarının kaçı ayakta kalacak, kaçı binalarla birlikte çökecek?

Çiğli'de baz istasyonu ev isyan ettirdi!

İzmir'in Çiğli ilçesinde baz istasyonu olan ev, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Evin telekomünikasyon şirketine kiraya verilmesi vatandaşları isyan ettirdi.

Reysaş GYO Kepez'deki arsasını 90 bin TL'ye kiraladı!

Reysaş GYO, Kepez'deki bahçeye baz istasyonu kurulumu için "Kule Hizmet ve İşletmecilik A.Ş." ile şirketimiz arasında 5 seneliğine kira sözleşmesi imzalandı.

Öğrenci yurtlarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nin yurt binalarında ve bahçelerinde baz istasyonu bulunamayacağına dair hükmü TBMM'de konu oldu...

Reysaş GYO Tuzla'daki arsasını 90 bin TL'ye kiraladı!

Reysaş GYO İstanbul Tuzla'nın Orhanlı Mahallesi'nde yer alan bahçesini; baz istasyonu kurulumu için Kule Hizmet ve İşletmecilik A.Ş.'ye kiraladı.

Baz istasyonu kurmada yeni dönem!

Bugün itibari ile yürürlükte olan Yeni İmar Yönetmeliği ile GSM operatörlerinin baz istasyonu kurarken belediyelerden izin alma zorunluluğu kaldırıldı. Böylece, baz istasyonları ruhsatı olmadığı gerekçesiyle sökülemeyecek..

Yerli baz istasyonu aselsan Haberi

Yerli baz istasyonu aselsan


ASELSAN'nın yaklaşık 4 yıldır ULAK projesi kapsamında yerli baz istasyonu için çalışmalar sürdürdüğü biliniyor. Bu projeyle birlikte artan askeri ve sivil veri haberleşme ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. ULAK Projesinin amacı, Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde şu şekilde belirtiliyor:

Ulak Projesinde artan askeri ve sivil (kamu güvenliği ve ticari) veri haberleşmesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 4G haberleşme sistemi milli yazılım ve donanım bileşenlerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Proje ile 4G teknolojilerine yönelik milli imkan ve kabiliyetler arttırılarak mobil haberleşme teknolojilerine yönelik dışa bağımlılığın azalması beklenmektedir.


İşte merakla beklenen projenin test çalışmalarında da artık sona gelindi. Müjdeli haber Savunma Bakanlığı'nın Twitter adresinden verildi. Yapılan açıklamada Türkiye'nin ilk yerli baz istasyonunun mart ayı sonunda kullanılmaya başlanacağı...