19 / 04 / 2024

Yerli kredi derecelendirmede yeni model

Yerli kredi derecelendirmede yeni model

İlk kez 2008'de fikir olarak ortaya atılan yerli kredi derecelendirme kuruluşu konusunda yeni bir model oluşturulduğu, hükümetin sıfırdan bir şirket kurmak yerine Türkiye'de faaliyet gösteren JCR şirketini satın alma gibi düşüncelerin olduğu öne sürüldü.

Elektrikli araçlara yeni kredi fırsat! İşte tüm detaylar

BDDK, yerli elektrikli araçlar için verilecek kredi limitlerini yeniden belirledi. Buna göre, fiyatı 900 bin liraya kadar olan elektrikli araçlar için yüzde 70'i tutarında 48 ay vade ile kredi verilecek. İşte tüm detaylar...

Togg için müjdeli haber! Özel kredi geliyor

Türkiye'nin yerli otomobili Togg ile ilgili sevindiren gelişme yaşandı. Kamu bankaları Togg ile ilgili kasanın ağzını açtı. Özel ve uygun kredi hamlesi yapılacak. İşte tüm detaylar...

Bendevi Palandöken: Yeni kredi paketleri ekonomiye can suyu olacak!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hayata geçirilen yeni kredi paketlerinin ekonomiye can suyu olacağını ve yerli üretime de destek olacağını belirtti...

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan özel bankalara kredi çağrısı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Kamu bankalarının konut, taşıt, tatil ve tüketim alanlarında hayata geçirdiği uygun koşullu kredi paketleri yerli üretimi canlandırmak için önemli. Özel sektör bankaları da aynı doğrultuda piyasaları desteklemeli." dedi.

Yerli kredi derecelendirmede yeni model!

İlk kez 2008'de fikir olarak ortaya atılan yerli kredi derecelendirme kuruluşu konusunda yeni bir model oluşturulduğu, hükümetin sıfırdan bir şirket kurmak yerine Türkiye'de faaliyet gösteren JCR şirketini satın alma gibi düşüncelerin olduğu öne sürüldü.

Hamit Demir: Faiz indirimiyle yerli müşteriye konut satışına başladık!

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Demir konut kredi faizlerindeki indirim sonrası yerli müşterilerin talebinin arttığını ifade etti...

THY, 3. havalimanı için 1 milyar dolar kredi alıyor!

3. havalimanına taşınmaya hazırlanan THY, 5 yerli banka ve ICBC’nin de dahil olduğu Çinli bankalardan kredi kullanacak...

Fitch, İngiltere'nin kredi notunu tayin etti!

İngiltere'nin kredi notu açıklandı. Fitch Ratings, İngiltere'nin yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun korunduğunu bildirdi.

Standard & Poor's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

S&P, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB", yerli para cinsinden notunun "BB+" seviyesinde teyit edildiğini, not görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e indirildiğini açıkladı.

Üçüncü havalimanına yerli kredi!

Yapımına engel olmak için adeta seferberlik ilan edilen 3. Havalimanı’nda ‘Para bulamazlar’ diyenlere inat dün tarihi bir gün yaşandı. Erdoğan ve Davutoğlu’nun da katıldığı törenle yerli bankalar 4.6 milyar Euro’luk krediye imza attı.

3. havalimanına hangi bankalar kredi verecek?

Borsadaki bankaların da kredi vereceği 3. havalimanı için ekimde imzalanacak anlaşmayla, 7.5 milyar Euro'luk kredi, yerli bankalar tarafından kullandırılacak.

3. Havalimanı'na yerli kredi!

Türk hukuk kurallarına uyumlu şekilde hazırlanan bugüne kadarki en büyük yerli kredi İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı için veriliyor. Ekimde imzalanacak anlaşmayla, 7.5 milyar euroluk kredi, yerli bankalar tarafından kullandırılacak.

3. Havalimanı'na yerli kredi!

Türk hukuk kurallarına uyumlu şekilde hazırlanan bugüne kadarki en büyük yerli kredi İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı için veriliyor.

Yerli kredi derecelendirmede yeni model Haberi

Yerli kredi derecelendirmede yeni model

Türkiye Bankalar Birliği nezdinde başlatılan görüşmelerde son noktaya gelindi. Kamu ve özel bankaların ile TSPB, TKBB de oluşturduğu bir ortaklık grubu JCR’yi satın alarak milli raiting şirketini inşa edecek.

BDDK Başkanı açıkladı: ' Türkiye Bankalar Birliği önderliğinde kamu ve özel bankalar, Borsa İstanbul, Takasbank ve MKK'da yapılan toplantılarda Türkiye’de de faaliyet gösteren uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating’den hisse alımı ile millileştirme sürecinin içinde olunduğu ifade edildi.

Dünya gazetesinin haberine göre; Tokyo'da kurulmuş olan, Japon FSA (Finacial Services Agency) tarafından yetkilendirilmiş, ABD SEC (Securities and Exchange Commission) tarafından tanınan uluslararası bir derecelendirme kuruluşu olan JCR'ın iştiraki olan JCR Eurasia ise 2007 yılından bu yana Türkiye'de aldığı izinlerle faaliyette bulunuyor.

Özellikle 2017'den sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'yle ilgili değerlendirmelerinde ekonomik gerçeklerden çok siyasi gelişmelerin öne çıkmasıyla...