25 / 04 / 2024

Hamit Demir: Faiz indirimiyle yerli müşteriye konut satışına başladık!

Hamit Demir: Faiz indirimiyle yerli müşteriye konut satışına başladık!

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Demir konut kredi faizlerindeki indirim sonrası yerli müşterilerin talebinin arttığını ifade etti...



Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir konut kredi faizlerindeki indirim sonrası yerli müşterilerin talebinin arttığını söyledi.

Bloomberght'de yer alan habere göre; Demir, şu ifadeleri kullandı;

"Konut alıcısı bankalarda kredi almak için müracaat ettiği gibi bize de kredi alımı için müracaat ediyordu. Genelde senetli veya esnek ödemeli alımlara müracaat ediyordu. Biraz da yerli müşteri uzaklaşmıştı. Neden uzaklaşmıştı? 500 bin lirayı konuta bağlamaktansa, 500 bin lirayı bankaya yatırıp 8-9 bin lira aylık gelir elde etme hevesiyle konut alıcısı, konut almaktan uzaklaşmıştı.

Faizlerin düşmesiyle beraber bu hareketlilik başladı. Çünkü, 100 bin lira kredi aldığında 10 senenin sonunda 135 bin lira fark ödeniyordu 1.7 ile. Bugün 0.99 ile bu fark 70 bin liraya düştü. Bu bir heves oluşturacaktır. 

Vatandaş faizden gelir elde etmeyi istedikçe, konut alıcısı biraz daha temkinli ve yavaş gelecektir. Bu dönemde konut sektöründe yabancıya konut satışı hareketli. Yerli yatırımcı tamamen uzaklaşmıştı. Ama 10-15 gündür, konut faiz oranlarının düşmesi ile beraber satış ofisimize yerli müşteriler gelmeye başladı. Bu sevindirici bir olay. 

Bu dönemde 0.99 faiz çok iyi bir oran. Kamu bankalarının cesaretini kutluyorum" 

0.99 konut kredisi veren banka sayısı 5'e yükseldi!
 


Geri Dön