24 / 04 / 2024

yeşil binaların yapımına öncelik mi verilecek

yeşil binaların yapımına öncelik mi verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Yeşil altın kasabasına taşınanlara ev ve üste para veriliyor

İtalya'da bir zamanlar yer altı şehirlerinde üretilen zeytinyağlarıyla ünlü "yeşil altın" kasabasına yerleşenlere 30 bin euro ödeniyor. Kasabada satılan evlerin metrekaresi 500 euro civarında.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

İzmir Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına başlanıyor! İhalesi gerçekleştirildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 2'nci etabın yapım ihalesini de gerçekleştirdi ve sonuçlandırdı. Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına böylece start verildi...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Yeşil GYO, Yeşil Yüksekdağ Yapı'yla ortaklığını sonlandırdı!

Yeşil GYO'nun yüzde 50 oranında iştirak etmiş olduğu Yeşil Yüksekdağ Yapı Adi Ortaklığı İşletmesi piyasa şartlarının  elverişsiz hale gelmiş olması nedeniyle faaliyete geçemedi. Bu nedenle taraflar mutabık kalarak Adi ortaklığı sonlandırdı. 

Gayrimenkul sektörünün önceliği yeşil dönüşüm!

9'uncu Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde konuşan Mehmet Kalyoncu, yeşil dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. 

Energyfi kripto para borsasında yeşil dönüşümü başlattı!

Kripto paraların çevreye verdiği zararlara yönelik tartışmalar gittikçe büyüyor. Energyfi platformu İletişim Direktörü Tim Jenkins, kripto paralara ilişkin yeşil dönüşümü başlattıklarını dile getirdi. 

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konutun yapımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konut ve 170 köy evinin yapımına başlandığını açıkladı.

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı Paneli 21 Mayıs'ta!

Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı Paneli 21 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

yeşil binaların yapımına öncelik mi verilecek Haberi

yeşil binaların yapımına öncelik mi verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen "Su ve Sürdürülebilirlik İlk Çağrı" programına katılarak, önemli açıklamalar yaptı.

- İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak olan iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve söz konusu teşviklerin artırılmasına karar verdiklerini kaydeden Bakan Murat Kurum, "Şubat ayında Konya'mızda Türkiye'nin ilk iklim şurasını 1000'i aşkın uzman katılımcıyla düzenledik. Orada da özellikle su ve kuraklığa dair önemli adımları hep birlikte kararlaştırdık. Orman, tarım, mera ve sulak alanlarda karbon yutağı kayıplarına sebep olacak erozyon, sel, heyelan, çığ, kuraklık ve çölleşme gibi afet risklerine karşı adımlarımızı...