25 / 04 / 2024

yeşil kentsel dönüşüm

yeşil kentsel dönüşüm

Gayrimenkul sektörünün üzerinde yeşil baskı var. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Sadece bina değil, artık yeşil mahalleler de yapmak mümkün. Kentsel dönüşüm bunun için fırsat sunuyor." dedi.

Bursa’da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yeni dönem kapsamında daha ulaşılabilir ve daha yeşil dirençli bir kent Bursa’yı inşa etmek için 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz." dedi.

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanma seviyesi yüzde 70 oldu!

Beykoz’un ilk ve Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm projesi, ilçe sakinlerini depreme dayanıklı, güvenli evlere ve düzenli sosyal alanlara kavuşturacak “Tokatköy Kentsel Dönüşüm” Projesi’nin inşaat seviyesi yüzde 70'e yaklaştı. İşte detaylar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

Yüz yılın kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek olan mega kent İstanbul'da hemen her ilçede çalışmalar devam ediyor. Peki İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

İhsan Çulhalık: Kentsel dönüşüm yalnızca depreme değil kasırga ve sellere de uygun yapılmalı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

İstanbul'un 4 ilçesinde kentsel dönüşüm için gaza basıldı!  Riskli binalar tek tek yıkılıyor

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz devam ederken, eski yapıların ağırlıklı olduğu 4 ilçe için çalışmalar hızlandırıldı. 

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

yeşil kentsel dönüşüm Haberi

yeşil kentsel dönüşüm

Yeşil binaların yaygınlaştığını ifade eden Altensis Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Yani daha planlama aşamasından başlayarak tüm süreçte kaynaklarını çevre ve topluma duyarlı ve verimli bir şekilde kullanan çevreye uyumlu, insan sağlığına zarar vermeyecek malzemelerle yapılan binalar. Sadece bina değil, artık yeşil mahalleler de yapmak mümkün. Kentsel dönüşüm bunun için fırsat sunuyor. Günün sonunda insanların sokağa çıktığında yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için bölgelerin de entegre bir şekilde yapılması lazım" dedi. 

Ofislerini böyle istiyor

Yeşil binalarda yaşamak hem enerji hem de ekonomik tasarruf sağlıyor. Yeşil bina sertifiklasının gayrimenkul sektöründe çok önemsendiğini belirten Ilıcalı, "Bunları almak için verimlilik, konfor ve kaliteye yönelik uygulamaları yapmış oluyorsunuz. İşletmesinde daha az enerji tüketiyor. Artık global şirketlerin bir çoğunun bu binaların tercih edilmesi...