24 / 04 / 2024

yeşil sertifika nedir

yeşil sertifika nedir

Elektik sektöründe 1 Haziran itibariyle yeni dönem başlıyor. Fiyat risklerini ortadan kaldıracak sistemler devreye alınacak. AVM'ler, OSB'ler, sanayiciler gelecek dönemlerin elektriğini bugünden alabilecek ve fiyat değişimlerinden kendilerini koruyabilecek.

Yeşil sertifika nedir?

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği'ne göre yeşil sertifika isteğe bağlı olarak alıyor. Peki, yeşil sertifika nedir?

Konutlar yeşil sertifikaya kavuşuyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Duygu Erten, 2013'ün yeşil bina sektörü için hareketli bir yıl olduğunu belirterek, "9 ay içinde 13 bina sertifika aldı. 50 bina daha sertifika almak için çalışmalara başladı" dedi...

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yararlandı. 

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği!

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta!

Türkiye'nin ilk ve tek Yeşil Bina Sertifika Sistemi olan ÇEDBİK-Konut Sertifika tanıtım toplantıları devam ediyor. ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta yapılacak. 

Yeşil Sertifika Yönetmeliği yayınlandı!

Yeşil Sertifika Yönetmeliği yayınlandı. Çedbik Yönetim Kurulu Yeşil Sertifika Yönetmeliği hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

yeşil sertifika nedir Haberi

yeşil sertifika nedir

1 Haziran tarihinden itibaren Türkiye'de elektrik sektöründe yeni bir süreç başlayacak. Fiyatlardaki belirsiliklerden kaynaklanan riskleri ortadan kaldıracak Ön Elektrik Piyasası (VEP) ve Yeşil Sertifika (YEK-G) Sistemi devreye alınacaktır.

A Haber'de yer alan habere göre; VEP, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) sektör paydaşları ile yaptığı görüşmelerle şekillendirdiği mevzuat ile piyasa katılımcısına ileride yapmayı planladığı ticaret hacmini belirleme fırsatı sunacak.

Bu alanda AVM'ler, OSB'ler, sanayiciler gibi büyük tüketici sahipleri, gelecek dönemlerin elektriğini bugünden alarak fiyat değişimlerinden kendilerini korumuş olacak. Üreticiler de elektriğini önceden satarak fiyat değişimlerinden etkilenmemiş olacak.

Böylece ilgili işlemlerde gelir öngörülebilirliği de artacacak ve tüm bu fırsatlar maliyetleri düşürerek istihdama da olumlu katkı sağlayacak.

YEŞİL SERTİFİKA

YEK-G sisteminde, tüketicilerin kullandığı elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilip üretilmediği bir sertifika ile garanti altına alınacaktır.

Tasarlanan sistem ile yenilenebilir enerji kaynaklarından...