24 / 04 / 2024

YİD modeliyle yapılan ulaştırma projeleri

YİD modeliyle yapılan ulaştırma projeleri

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan bazı ulaştırma projeleri için işletmeci firmalara ödenen tutarlar meclis gündemine taşındı..

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 oranında yükseldi

Türkiye’de geçen sene trafiği kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 80,3 yükselerek 2 milyon 290 bin 280 oldu. Bu dönemde 31 bin 721 taşıtın ise kaydı silindiği belirtildi. Böylelikle trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 2 milyon 258 bin 559 artış gösterdi.

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Deprem gerçeği unutuldu! İBB’ye yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra İstanbullular büyük korku yaşamış, olası Marmara depremi için de harekete geçmişti. Verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hızlı tarama testlerine günde yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü...

Çok önemli gelişme! Emekliye yapılan zammın ardından bu kez de bayram ikramiyeleri için açıklama geldi!

Emeklilere dün yapılan yüzde 25’lik artışın ardından umduğunu bulamayan emekliler, bugün de ilave gelen yüzde 5’lik zamla sevinirken, hükümete bir çağrı da, bayram ikramiyeleri için çağrı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zamla maaşlar 4 bin 253 lira oldu. Yılın ilk dört ayında yüzde 60 olarak açıklanan enflasyon asgari ücreti eritti. Asgari ücrete ara zam tartışmalarının başladığı bugünlerde Erdoğan'dan yeni bir çıkış geldi.

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilatlar mecliste!

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilat, dekorasyon ve çevre düzenlemeleri harcamaları ile orman alanı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro Hattı test sürüşü videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak "İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu" dedi. 

YİD modeliyle yapılan ulaştırma projeleri Haberi

YİD modeliyle yapılan ulaştırma projeleri


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Yap-işlet-devret modeliyle yapılan bazı ulaştırma projeleri için işletmeci firmalara ödenen tutarlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akar sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Akar önergesinde "Yap- İşlet- Devret projelerinden olan Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli işletmeci firmalara verilen garanti araç sayıları nedeni ile 2017 yılında Hâzineye büyük bir yük getirmiştir. Şöyle ki 2018 yılı bütçesin de 6,2 Milyar TL kaynak yap-işlet devret projelerinde ki bu giderler için ayrılmıştır." dedi.

2017 yılında her üç projede de garanti araç sayılarına ulaşılmadığı gibi resmi kurumlarca Hâzinenin işletmeci firmalara ne kadar ödeme yapacağı da paylaşılmadığını belirten Akar, "Ancak üç proje için yaklaşık 2 Milyar TL ödemenin yapılacağı araç geçiş...