24 / 04 / 2024

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkları hakkında kanun

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkları hakkında kanun

5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun 5 Temmuz 2005 Salı günü, 25866 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

AFAD 215 personel alacak! AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 215 personel alacak. İşte AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023...

İslam Memiş altın için yükseliş tarihi verdi! Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, son 4 haftadır düşüşe geçen altın için yükseliş tarihi verdi. Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Tasarım harikası OPPO Reno 8T çıkış tarihi merak ediliyordu! İşte çıkış tarihi ve özellikleri

2023 yılına ilk modeli ile giriş yapacak olan ve Türkiye başta olmak üzre küresel manda da büyük pazara sahip olan Oppo, Reno 8T modelinin ne zaman piyasaya çıkacağı merak ediliyordu. Merakla beklenen tarih açıklandı. İşte OPPO Reno 8T çıkış tarihi ve özellikleri. 

Emekli zammı ile yeni maaş tablosu belli oldu! Zamlı maaşlar yattı mı? En düşük ve en yüksek SSK ve BAĞKUR emekli maaşı!

Milyonlarca emekli zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarihi merak ediyor ve araştırıyor. Peki zamlı maaşlar ne zaman yatacak? En düşük ve en yüksek SSK ve BAĞKUR emekli maaşı ne kadar?

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Eskiyen ve yıpranan yapıların envanteri çıkarılmalı, kaçak yapılar yıkılmalı!

Van’da yıkıma ve ölüme yol açan İran’ın Hoy kentindeki 5,9 büyüklüğündeki deprem, ülkedeki dayanıksız binaları tekrar gündeme getirdi. İMO Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların yıkılması gerektiğini belirtti...

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

Merkezefendi Kayaköy TOKİ başvuru tarihi ve şartları!

Merkezefendi Kayaköy TOKİ başvuru tarihi ve şartları haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon dairelere yer veriliyor.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'ndaki eklentiler yıkıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin yıllar içerisinde yıpranan tarihi yapılarını aslına uygun bir şekilde restore ediyor.

Yıpranan Tarihi Taşınmaz Varlıkları Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Özaksu Bakırköy teslim tarihi!

Özaksu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Özaksu Bakırköy projesi 590 konut ve 35 dükkan-ofis olmak üzere 625 bağımsız birimden meydana geliyor. İşte Özaksu Bakırköy teslim tarihi...

Mina Towers Kadıköy teslim tarihi!

Toplam 1.500 konut ve 95 ticari üniteden oluşan Mina Towers Kadıköy teslim tarihi Aralık 2018 olarak belirtiliyor. Projede konut fiyatları 520 bin TL'den başlıyor.

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkları hakkında kanun Haberi

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkları hakkında kanun

Kanun


Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun!

             

Kanun No. 5366                  

Kabul Tarihi : 16.6.2005


             Amaç ve kapsam

             MADDE 1. — Bu Kanunun amacı, büyükşehir belediyeleri, büyükşehir belediyeleri sınırları içindeki ilçe ve ilk kademe belediyeleri, il, ilçe belediyeleri ve nüfusu 50.000'in üzerindeki belediyelerce ve bu belediyelerin yetki alanı dışında il özel idarelerince, yıpranan ve özelliğini kaybetmeye yüz tutmuş; kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurullarınca sit alanı olarak tescil ve ilan edilen bölgeler ile bu bölgelere ait koruma alanlarının, bölgenin gelişimine uygun olarak yeniden inşa ve restore edilerek, bu bölgelerde konut, ticaret,...