25 / 04 / 2024

yönetimi seçimi nasıl yapılmalı

yönetimi seçimi nasıl yapılmalı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, apartman yöneticisinin defterleri denetçi olarak kendisine bıraktığını ve gittiğini belirtti. Okuyucu, bir kişinin hem denetçilik hem yöneticilik yapıp yapamayacağını sordu.

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Seçim sürecinin atlatılmasıyla yatırımcılar yılın ikinci yarısına odaklandı. Borsa yükseliş trendini sürdürürken, yılın ikinci yarısına ilişkin nasıl bir yatırım stratejisi izlenmesi gerektiği en fazla merak edilen konulardan biri. İşte uzmanların portföy önerileri…

Yabancı analistler seçimi nasıl değerlendirdi? Dolar, altın ve faiz tahminleri ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından yabancı yatırımcılar dikkatlerini yeni kurulacak olan hükümete çevirirken geleceğe dönük tahminlerini de açıkladılar. Bu haberi okumadan sakın yatırım yapmayın.

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

Aura Portföy yöneticisi İsmail Erdem, borsadaki son durumu ve öngörülerini tek tek açıkladı. Peki Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Hangi hisseler seçilmeli? 

Altının dehası İslam Memiş altının yönünün nasıl olacağını peş peşe açıkladı! Yatırımcılar bu sıralamayı iyi takip edin

Altın dehası İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Altının yönünün nasıl olacağını peş peşe açıklayan Memiş, elinde altını olanları uyardı.

Seçimlere kadar borsa nasıl hareket edecek? Düşüş sürer mi? Yükseliş ne zaman başlar? İşte, borsada seçim senaryoları!

Geçen yıl yüzde 200 civarında getiri sağlayan borsa bu yıl yatırımcılarını üzdü. Küresel risklerin yanı sıra yurt içinde seçimlere ilişkin belirsizlikler nedeniyle borsada satış ağırlıklı seyir sürüyor. Borsanın seçimlere kadar ve seçim sonrası nasıl hareket edeceği ise en büyük merak konusu.

Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yılbaşında ulaştığı zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 20 geride. Peki Borsa İstanbul'daki oynaklığın nedeni ne? Depremler ve seçim belirsizliği BIST 100 endeksini nasıl etkiliyor? 

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Yüksek emekli maaşı nasıl alınır? En yüksek emekli maaşını almak için ne yapılmalı? İşte detaylar!

Çalışanlar günleri geldiği zaman emekli olma hayalini kurarlar. Emekli olma hayali kuran kişilerin merak ettiği konuların başında yüksek maaş nasıl alınır? bulunuyor. İşte detaylar!

Kadroya geçtiğimi nasıl anlarım? İşte Sağlık Bakanlığı personel takip sistemi!

Kadroya geçen sağlık çalışanları bu sorgulamayı nasıl yapacaklarını araştırmaktadır. İşte Kadroya geçtiğimi nasıl anlarım? sorusunun yanıtı!

Doğalgaz fatura hesaplama nasıl yapılır?

Doğalgaz faturaları, havaların soğuması ile vatandaşların ilgilendiği konulardan biri olmaya başladı. Yüksek gelen faturalar, nasıl hesaplanıyor, neye göre hesaplanıyor? Bu sıralarda sıkça sorulan sorular arasında. İşte detaylar!

Tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim?

Gayrimenkul satın aldıktan sonra tapuyu eşine devretmek isteyenler, tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim? sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Konu hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

yönetimi seçimi nasıl yapılmalı Haberi

yönetimi seçimi nasıl yapılmalı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, apartman yöneticisinin defterleri denetçi olarak kendisine bıraktığını ve gittiğini, artık yöneticilik yapamayacağını söylediğini belirtti. Hem denetçilik hem yöneticilik yapıp yapamayacağını soran okuyucu, yapması gerekeni sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

Yaz aylarının başlamasıyla apartman yöneticileri tatile çıkmak amacıyla yöneticilik görevlerini bırakma yoluna gitti. Konuyla ilgili birbirine benzer sorular oldukça arttı. Fakat tatile gidildiğinde yöneticilik bırakılmaz. Çünkü yöneticilik 24 saat binanın başında olmak anlamına gelmez.

Kısa süre konuttan ayrılınsa bile görev sürdürülebilir. Okuyucunun sorusuna gelinecek olursa; yönetici, denetçiye istifasını belirterek görevi bırakabilir. Sonuçta yönetici bunu yapmış ancak defterlerin, kayıtların denetçiye teslim edilmesi, denetçinin yönetici olduğu anlamını da taşımaz. Denetçi, denetçiliğini sürdürür. 

***

Bu arada bir ayrıntıya daha değinilmesi gerekir. Bir yapıda kat maliklerini toplantıya yönetici,...