20 / 04 / 2024

yüklemeli bağışlama ne demek

yüklemeli bağışlama ne demek

Fiil ehliyetine sahip olan herkes, eşler arasındaki mal rejiminden veya miras hukukundan doğan sınırlamalar saklı kalmak üzere, bağışlama yapabilir. Peki, yüklemeli bağışlama nedir? Yüklemeli bağışlama nasıl yapılır?

Emeklilikte yeni düzenleme! Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlama sistemi değişiyor!

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Kalkınma Planı'nda emekli aylıklarında düşüşe neden olan aylık bağlama oranı ile (ABO) ilgili yeni düzenlemeye yer verildi. 

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Veliler dikkat: İlkokul, ortaokul ve lisede okula başlama maliyetleri katlandı! 4 yılda yüzde 654,36'lük artış!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, eğitim masraflarında 4 yıldaki artışları açıkladı. Karabıyık, ilkokul düzeyinde okula başlama maliyetlerinin 2019'a göre; 2023'te yüzde 493,8 oranında arttığına dikkat çekti. İşte o rakamlar...

Okula başlama maliyeti yüzde 126 yükseldi! Okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL maliyet! 

2023-2024 yılı okula başlama maliyetlerinde ortalama yüzde 126 oranında artış yaşandı. Açıklanan rakamlara göre, okula başlama maliyeti okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL oldu. İşte o rakamlar...

Tek yürek bağış gecesinde toplanan para ile kaç tane ev yapılır? Tek yürek bağış gecesinde ne kadar bağış toplandı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde meydana gelen hasarları gidermek için geçtiğimiz günlerde “Tek Yürek” bağış gecesi düzenlendi. Peki Tek yürek bağış gecesinde ne kadar bağış toplandı? İşte detaylar!

Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 yılında bekçi alımı yapılacak mı?

Kamuya yapılacak personel alımlarına ilişkin araştırmalar gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 yılında bekçi alımı yapılacak mı?

Öğrencilerin okula başlama maliyeti dört kat arttı! Veliler kara kara düşünüyor! 12 bin 500 TL'yi gözden çıkaracaklar!

12 Eylül'den itibaren yeni  öğretim yılı başlayacak. Öğrenciler ve veliler yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. Eğitim-İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, bir ilkokul öğrencisinin eğitim masrafı 12 bin 500 TL'ye ulaştığını belirtti. Peki bir öğrencinin okula başlaması ne kadara mal olur?

TOKİ Sivas fiyatları ne kadar? Sivas Yıldızeli TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak? Yıldızeli TOKİ fiyat listesi!

TOKİ Sivas fiyatları ne kadar ve Sivas Yıldızeli TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. İşte Sivaslıların yüzünü güldüren TOKİ projesi ile ilgili detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi memur alımı yapacak! İBB memur alımı başvuruları ne zaman? İşte İBB memur alımı şartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  resmen memur alımını açıkladı. Peki, İBB memur alımı başvuruları ne zaman? İBB memur alımına nasıl başvurulur? İşte merak edilen ayrıntılar...

Bakan Nebati'den milyonlara bayram müjdesi! 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli ucuz kredi verilecek! Başvurular ne zaman?

Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son dakika açıklamasıyla girişimcilere yönelik 6 Kredi paketini müjdeledi. Peki 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli ucuz kredi şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak?

TOKİ 100 bin sosyal konut yapacak! TOKİ sosyal konut başvurusu başladı mı? 2022 TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman?

Bakan Murat Kurum, 100 bin yeni sosyal konutun müjdesini verdi! Peki, 2022 yılı TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman? TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı?

Bekçi alımı 2022 başvurusu ne zaman? Bekçilik başvuru şartları nedir?

Bekçi olmak isteyenlerin yüzünü güldüren ilan geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayınlandı. Yayınlanan ilan kapsamında 3 bin yeni bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. Peki, Bekçi alımı 2022 başvurusu ne zaman? Bekçilik başvuru şartları nedir? İşte tüm detaylar...

Esnafa kira yardımı ne zaman başlayacak? 2021 yılı başına yetişecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı kira yardımı ne zaman başlayacak? 2021 yılı başına yetişecek mi? İşte kira yardımı ile ilgili detaylar...

yüklemeli bağışlama ne demek Haberi

yüklemeli bağışlama ne demek

Yüklemeli bağışlama nedir?

Fiil ehliyetine sahip olan herkes, eşler arasındaki mal rejiminden veya miras hukukundan doğan sınırlamalar saklı kalmak üzere, bağışlama yapabilir. Ancak, henüz edinilmemiş olan bir haktan feragat etmek veya bir mirası reddetmek, bağışlama olmuyor.


Bağışlama sözleşmesi, bağışlayanın sağlararası sonuç doğurmak üzere, malvarlığından bağışlanana karşılıksız olarak bir kazandırma yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor.


Ahlaki bir ödevin yerine getirilmesi de bağışlama sayılmıyor. Bağışlama sözleşmesi; yazılı olmak şartı ile bağışlama sözü ile, elden bağışlama ile, koşullu bağışlama ile, yüklemeli bağışlama ile, bağışlayana dönme koşullu bağışlama ile kurulabiliyor. Peki, yüklemeli bağışlama nedir?


Yüklemeli bağışlama

Bağışlayan bağışlamasına yüklemeler koyabilir. Bağışlayan, sözleşme gereğince bağışlanan tarafından kabul edilmiş olan yüklemelerin yerine getirilmesini isteyebilir.


Kamu yararına olarak bağışlamaya konulmuş olan bir yüklemenin yerine getirilmesini isteme yetkisi, bağışlayanın ölümünden sonra, ilgili kamu kurumuna...