18 / 04 / 2024

yurdumuzda deprem bölgeleri

yurdumuzda deprem bölgeleri

Türkiye Deprem Haritası incelendiği zaman ülkemizin yüzde 92'sinin deprem bölgesi olduğu görülüyor. Ülkemizdeki deprem bölgeleri nerelerdir, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin hizmet puanları artacak! Bakandan son dakika açıklaması geldi! 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesinde görevini sürdürmek isteyen öğretmenlerin hizmet puanlarını artıracaklarına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde 850 bin bağımsız birim yapılacak! Bakan Özhaseki son rakamları verdi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 850 bin bağımsız birimin inşa edilmesi gerektiğinin altını çizerek, son durumu paylaştı. 

Deprem bölgesinde istihdam hareketi başladı!

Deprem bölgeleri olan Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te, toplam 2 bin 430 hektarlık alanda 11 yeni yerin sanayi sahası ilan edildi. İşte detaylar!

Yarısı Bizden Kampanyası deprem bölgesinde de uygulansın çağrısı! 

Müteahhitler depremin yıkıcılığını azaltabilmek amacıyla kentsel dönüşümün desteklenmesi gerektiğini belirterek, Yarısı Bizden Kampanyası'nın deprem bölgesinde de uygulanması çağrısında bulundu. 

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

Deprem bölgesindeki 300 bin konut 1 sene içinde tamamlanacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilen konutların teslimlerine ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki 300 bin konutun 1 sene içinde tamamlanacağına vurgu yaptı.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara müjdeli haber! 158 personel alımı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Deprem bölgesinde iş arayanlara güzel haber verildi. KPSS puanı olanlar hemen baksın. 158 personel alım için düğmeye basıldı. İşte detaylar!

Deprem bölgesinde konutta arz talep dengesizliği kiraları uçurdu!

Deprem bölgesinde yaşanan konutta arz talep dengesizliği kira fiyatlarının artmasına neden oldu. İşte detaylar...

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

THY'den deprem bölgesi için flaş karar! O uygulama bir müddet daha devam edecek

Türk Hava Yolları 6 Şubat'ta olan ve 11 ilde büyük can ve mal kaybına sebep olan zelzelelerin akabinden deprem bölgesine yapılacak uçuşlar için yüzleri güldüren kararını açıkladı.

YÖK'den deprem bölgesi için dil desteği geldi! Tüm akademisyenler yararlanabilir!

YÖK 2022 yılında Akademik Yabancı Dil desteği projesini başlatmıştı. Bu yıl yaşanan deprem felaketinin ardından deprem bölgelerindeki 16 üniversite, toplamda 240 kontenjanı olan bir program düzenlediğini duyurdu. Bu programdan faydalanmak isteyen doktor öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğre

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 650 bin konut yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem bölgesinde 650 bin konut yapacaklarını söyledi. İşte detaylar...

KOSGEB'in deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limiti artırıldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, KOSGEB deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla geleneksel ve ileri girişimcilik ismi altında sağladığı desteklerin limitini yükseltti.

yurdumuzda deprem bölgeleri Haberi

yurdumuzda deprem bölgeleri

Ülkemizdeki deprem bölgeleri!

Ülkemizdeki deprem bölgeleri; 1. derece deprem bölgeleri, 2. derece deprem bölgeleri, 3. derece deprem bölgeleri, 4. derece deprem bölgeleri ve 5. derece deprem bölgeleri olarak sıralanıyor. Ülkemizin büyük bir çoğunluğu ise 1. ve 2. derece deprem bölgesi olarak olası depremlerde riskli bölgeler arasında yer alıyor. 


Ülkemizdeki deprem bölgeleri..

1. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Bartın, Amasya, Tokat, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kırşehir, Kırıkkale.


2. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Tekirdağ, Zonguldak, Samsun, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Bitlis, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Adana, Antalya, Afyon, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Çankırı, Çorum.


3. derece deprem...