20 / 04 / 2024

yurt kapasitesi

yurt kapasitesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AA Editör Masası toplantısında, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yurt kapasitesi bu yıl sonu itibarıyla 545 bin olacak!

Bakan Kılıç: "Yurt kapasitesi bu yıl sonu itibarıyla 545 bin olacak, 22 bin civarında bir yatak kapasitesi artışı olacak. 2017 yılı sonunda 123 bin artışla 668 bin, 2018 yılı sonunda 697 bin, 2019 yılının sonunda da 755 bin civarında bir kapasiteye ulaşılacak" dedi.

Yurtlarda kapasite artıyor!

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), bu yılsonuna kadar yapımı devam eden 39 yurt ve yeni kiralamalarla yatak kapasitesini 68 bin 9 kişi artırarak yurtlarda barınan öğrenci sayısını 453 bin 244'e çıkaracak.

Yurtlarda yatak kapasitesi 68 bin 9 kişi artacak!

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu, bu yıl sonuna kadar yapımı süren 39 yurt ve yeni kiralamalarla yatak kapasitesini 68 bin 9 kişi artıracak. Böylece, yıl sonu itibarıyla yurtlarda barınan öğrenci sayısı 453 bin 244’e ulaşacak.

KYK bünyesindeki yurt sayısı mecliste!

KYK bünyesinde bulunan yurt sayısı ve yurtların kapasitesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2021 sonuna yurt yatak kapasitesi 881 bin 409'a ulaşacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 2021 sonuna yurt yatak kapasitesinin 881 bin 409’a ulaşmasını hedeflediklerini vurguladı...

Yurt kapasitesi bu yıl sonu itibarıyla 545 bin olacak!

Bakan Kılıç: "Yurt kapasitesi bu yıl sonu itibarıyla 545 bin olacak, 22 bin civarında bir yatak kapasitesi artışı olacak. 2017 yılı sonunda 123 bin artışla 668 bin, 2018 yılı sonunda 697 bin, 2019 yılının sonunda da 755 bin civarında bir kapasiteye ulaşılacak" dedi.

TÜGVA Eskişehir'de yurt açtı!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Türkiye genelinde yurt açmaya devam ediyor. TÜGVA Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Gökmeydan Mahallesinde açıldı. Tügva Eskişehir İl Temsilcisi Fatih Sert, yurdun 247 kişilik kapasitesi olduğunu söyledi.

Gülşen Müstecaplıoğlu: Kocaeli'ye yurt inşa edilmeli!

Kocaeli Üniversitesi’nde önümüzdeki ay göreve başlayacak olan rektörden öğrencilere yurt yapmasını isteyen ÇYDD Şube Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, “70 bin öğrenci var ama yurt kapasitesi 3 bin” dedi.

Koleksiyon Mobilya'nın yurt dışı bayileri İstanbul’da buluştu!

Çağın gelişen yaşam ve de çalışma kültürlerine yönelik yeni temalar, tasarımlar öneren Koleksiyon, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği özel etkinlik ile yurt dışı bayilerini İstanbul’ da ağırladı.

Niğbaş Niğde Beton'dan Yurt ve AVM inşaatı açıklaması!

Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılan açıklamaya göre Niğbaş Niğde Beton'dan Yurt ve AVM inşaatı açıklaması.

Ziverbey Yurt İşletmesi Eğitim Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ziverbey Yurt İşletmesi Eğitim Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Halil Erdoğdu, Nevin Erdoğdu, Hüseyin Esentürk tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 5 Mayıs'ta kuruldu.

TOKİ Ağrı Patnos'ta 400 kişilik yurt binası inşa edecek!

Ağrı İli Patnos İlçesi 400 Kişilik (442 Kişi Kapasiteli) Yurt Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Yurt içi uçuşlarda fiyatlar 400 TL’yi aştı!

YURT içi uçuşlarda başlatılan 299 liralık ‘tavan fiyat’ uygulaması havaların ısınmasıyla sona erdi. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın girişimiyle hayata geçen uygulamanın 5 ay gibi kısa bir sürede çökmesinin ardından bilet fiyatları yükseldi.

TOBB Adıyaman'a Anadolu Lisesi ve 200 kişilik yurt yapıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Adıyaman’a 16 derslikli Anadolu Lisesi, 200 kişilik yurt ve kapalı spor salonu yapıyor. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Güneyi’nde yapılacak olan binaların temeli düzenlenen tören ile atıldı...

Mehmet Şanal tasarladığı traktör kepçelerini yurt dışına ihraç etmek istiyor!

Başkent Ankara’nın Çubuk ilçesinde demirci ustası iki kardeş, tasarımı ve üretimi tamamen kendilerine ait ve patenti tescilli "yerli" traktör kepçelerini yurt dışına ihraç etmek istiyor

İhlas Vakfı Afyon, Bilecik ve Samsun'da yurt inşaatlarına başlıyor!

Öğrenci yurtlarıyla hizmet veren İhlas Vakfı’nın yurt müdürleri, İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda 4 ilde yurt inşaatlarının devam ettiği, 3 ilde de projelerin tamamlandığı açıklandı...

yurt kapasitesi Haberi

yurt kapasitesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AA Editör Masası toplantısında, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin soruları yanıtladı, son dönemdeki gelişmeler ile bakanlığının faaliyetlerine ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yurtlarla ilgili olarak ise, 2017'de 682 bin, 2018'in sonunda 712 bin, 2019'un sonunda da 750 bin civarında bir kapasiteye ulaşmış olacağız. Bu bize neyi getirecek? Hedefimiz, bu noktadaki ihtiyaçları karşılamak. KYK'larda 4. yedek yerleştirmesini yaptık. Daha okullar yeni başlıyor. Eskiden 60 gün süren hazırlık süreçleri vardı. Biz artık beyan esaslı olarak değil, verilen beyanların çok kısa bir zamanda kontrolleriyle sıramızı oluşturuyoruz. İhtiyacı olanın önceliği var."...