26 / 04 / 2024

Kestel ve Gürsu'daki arıtma tesislerinin kapasitesi 100 bin metreküpe çıkartılıyor!

Kestel ve Gürsu'daki arıtma tesislerinin kapasitesi 100 bin metreküpe çıkartılıyor!

Kestel ve Gürsu'daki sanayi tesislerinin atık sularını antan arıtma tesisinin kapasitesi iki katına çıkarılıyor. Günlük kapasitesi 52 bin 500 metreküp olan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi, kapasitesini 100 bin metreküpe çıkaracak.




Kestel Organize Sanayi Bölgesi (KOSAB) idari binasında yapılan törende, Argiboz çevre teknolojileri firmasıyla sözleşmesi imzalandı. 


Sanayicinin Bursa ve Türkiye'nin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Sanayici kendi göbeğini kendisi kesmiş, bir araya gelmiş sermayesini ortaya koymuş. Yatırımını yapmış. Kendi kirletmiş olduğu atık suyu temizleyerek doğaya geri vermiş. Günümüzde Yeşil Arıtma Tesisi yetmez duruma geldi. 


Günlük arıtma kapasitesi 52 binden 100 bine çıkarılacak. İhtiyaç duyuldumâ ğunda 150 bin metreküpe kadar çıkarılabilecek bir teknoloji kullanılacak" diye konuştu. 


VALİ'DEN UYARI


 Vali Münir Karaloğlu, çevrenin her şeyden daha önemli olduğuna işaret ederek, "Birileri gidip OSB'lerin dışına fabrika kurmaya kalkıyor. Tabii arıtma sistemini de kuramadığı için bütün pislikleri çevreye salıyor. 

Bu şehir tabii ki ürütecek. Ama yeni OSB'lere ihtiyacımız varsa oturalım, ortak bir karar alalım. 


Tarım alanı içerisine ne ferdi sanayi parseli verelim, ne de fabrika kuralım. Verseniz başınız belaya girer. Bunu bir tehdit olarak algılamayın. Ama artık o noktadayız" diye uyarıda bulundu


Bursa Haber 



Geri Dön