19 / 04 / 2024

yurt mu yoksa ev mi

yurt mu yoksa ev mi

Ön kayıtlarını yaptıracak olan öğrenciler, fakültesine yakın bir noktada ev kiralamak için arayışlara başladı. Peki Yurt mu yoksa kiralık daire mi?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı!

Pek çok kişinin aklında aynı soru var. Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı...

Yurt dışından telefon alanlar dikkat! Yurt dışından telefon alma dönemi bitiyor mu?

Türkiye’de teknolojik cihazlara yapılan vergi zam oranları artarak devam ediyor. Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 2018 senesinde 500 Türk Lirası iken, bu rakam son 5 yılda yüzde 6238 oranında yükselerek 31 bin 692 Türk Lirası olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

2023-2024 KYK burs ve yurt başvuru tarihleri belli oldu mu? KYK burs ücreti ne kadar?

YKS'ye giren milyonlarca aday, 2023-2024 Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve yurt başvuru tarihlerinin başlayıp başlamadığını sorguluyor. Peki, 2023-2024 KYK burs ve yurt başvuru tarihleri belli mi? İşte detaylar...

EYT çıkınca emekli olmak şart mı? EYT'liler çalışmaya devam edebilecek mi?

Vatandaşlar, EYT çıkarsa emeklilik zorunlu mu? Yoksa EYT'liler çalışmaya devam edebilir mi? sorusuna yanıt arıyor.

Dolar mı, Euro mu, yoksa Sterlin mi? Vatandaşlar bu sorunun yanıtını arıyor

Enflasyonla mücadele kapsamında çekilen faiz silahlarının gölgesinde şahinliğini sürdüren Fed, doların birçok ülke para birimi karşısında güçlenmesine neden oluyor.

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.

Gümüş fiyatlarında son dakika! Gümüş yatırımcılarını zengin mi edecek? İşte 13 Ağustos 2022 gümüş fiyatları!

Yatırımcılar gümüş fiyatlarındaki son durumu merak ediyor ve araştırıyor. Peki gümüş fiyatlarında son durum ne? Gümüş yükseliyor mu yoksa düşüyor mu? İşte 13 Ağustos 2022 gümüş fiyatları...

Bitcoin 30 bin doların üzerinde! Şahlanışın habercisi mi yoksa çöküş mü geliyor?

Bitcoin (BTC), nihayet Pazartesi işlem saatlerinin açılısıyla beraber yükselişe geçti. Bitcoin yeniden 30 bin doların üzerinde! Yükseliş sürecek mi yoksa çöküş çok mu yakın? İşte ayrıntılar.....

Konut yatırımı mı arsa yatırımı mı daha mantıklı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen'e gelen soruda, kendi evinde oturduğunu belirten okuyucu, elinde bir miktar para bulunduğunu, bu para ile yatırım amaçlı yeni bir konut mu yoksa arsa mı almasının mantıklı olduğunu sordu.

yurt mu yoksa ev mi Haberi

yurt mu yoksa ev mi

Türkiye genelinde tüm üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı, toplamda 7 milyon civarında olmasına rağmen Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda barınan öğrenci sayısı 1 milyonun altında kaldı. Farklı kentlere giden öğrencilerin tercih etmek zorunda kaldığı özel yurt ve kiralık daireler ise ateş pahası.

Doğru adresleri tercih edin


Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) istatistiklerine göre 2017-2018’de üniversitelerde toplam 7 milyon 560 bin 371 öğrenci varken bu sene sayının bir miktar daha artacağı öngörülüyor. KYK yurtlarında geçen sene yaklaşık 700 bin öğrenci barınabildi. İnşa edilen yurtlarla beraber hedef ise 1 milyon. KYK her yıl yurt kapasitesini artırsa da öğrenci sayısı çok olduğu için talebi karşılayamıyor. Bu sene de başvuru sürecine katılan öğrencilerin büyük bir kısmı devlet yurtlarına yerleşemeyeceği için özel yurt ve daireleri tercih edecek.

Kiralık...