23 / 04 / 2024

Yuvacık Barajı son durum

Yuvacık Barajı son durum

Kocaeli’yi etkisi altına alınan yoğun kar yağışı, Yuvacık Barajı’nın rekor seviyede dolmasını sağladı. 48 milyon 920 bin metreküplük su, seviyenin yüzde 96’ya çıkmasını sağladı.

Yuvacık Barajı'na kar dopingi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu "Yuvacık Barajımızda son yağışların ardından 40 milyon metreküp su bulunmaktadır. Barajdan bugün Sapanca Gölü'ne 145 bin metreküp aktarım yaptık" dedi.

Yuvacık Barajı'na 24 saatte 104 bin metreküp su girişi oldu!

İSU’nun SCADA Merkezi’nde yer alan yağış ölçer sensörlerinden elde edilen verilere göre en yüksek yağış miktarı Başiskele’de yaşandı. İlçede 24 saatte metrekareye 64 kg yağış yağarken bu yağışın 58 kg’ı 18.30-19.45 saatleri arasında düştü.

Yuvacık Barajı'ndaki su miktarı 23 milyon 580 metreküpe ulaştı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinden ( İSU ) yapılan yazılı açıklamada, Yuvacık Barajı'ndaki su miktarı, son günlerde etkili olan yağışlarla 23 milyon 580 metreküpe ulaştı.

1 gram bile altını olanlar dikkat! İşte 17 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları!

17 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları pek çok yatırımcı tarafından merak ediliyor. İşte gram altın, çeyrek altın tam altın fiyatlarında son durum...

Gram altın 2 bin TL'ye koşuyor! İşte 3 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları!

3 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Altın zincirlerini kırdı! Son bir ayın en yüksek seviyesinde! Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar koşun!

Gazze'de dün, hastanenin vurulmasıyla bölgesel gerilim ihtimali altın fiyatlarına yansıdı. Altın bugün adeta zincirlerini kırarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki altında yükseliş devam edecek mi?

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem! Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti!

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem... Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti...

Emekli bayram ikramiyesinde tutar belli olduktan sonra hükümetten son dakika adımı! '5 bin lira iki taksit halinde...'

Emekli bayram ikramiyelerinin tutarı uzun bir bekleyiş sonrasında hükümet tarafından açıklandı. Söz konusu tutarın bütçe ödemelerini zorlamaması adına 'zam' başka bir bayrama bırakıldı. Hükümete yakın kaynaklardan elde edilen son dakika bilgisi gözleri Ankara'ya çevirdi.

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyollarda OGS’den HGS’ye geçişler için son tarihin 31 Mart olduğunu vurgulayarak, HGS geçiş işlemlerinin tamamlanmasına 2 gün kaldığını anımsattı.

KİPTAŞ Aydınlık Evler son başvuru tarihi 2021!

KİPTAŞ Aydınlık Evler son başvuru tarihi 2021 haberimizde yer alıyor. İşte KİPTAŞ Aydınlık Evler son başvuru tarihi 2021 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapracık TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Yapracık TOKİ son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

TOKİ Ankara Yapracık 2019 son başvuru tarihi!

TOKİ Ankara Yapracık 2019 son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 10 adet konut bulunuyor.

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019!

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Ayvacık TOKİ son başvuru tarihi!

Ayvacık TOKİ son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 103 adet 2 oda 1 salon konut bulunuyor.

Yuvacık Barajı son durum Haberi

Yuvacık Barajı son durum


Kocaeli’yi etkisi altına alan yağışlar ve Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün kentteki tüm su kaynaklarını kullanması, Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranını yüzde 96’ya çıkardı. Başta Namazgah Barajı olmak üzere birçok gölet ve yeraltı suyunu kullanan İSU, bu sayede Yuvacık Barajı’ndan geçtiğimiz yıllara oranla daha az su aldı. Böylelikle baraj doldu.

NAMAZGAH DA DOLU

51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı’nda 48 milyon 920 bin metreküplük su ile seviye yüzde 96’ya ulaştı. Bunun ardından İSU Genel Müdürlüğü, barajın kapaklarını açtı. Diğer taraftan Namazgah Barajı’nda ise 19 milyon 60 bin metreküp suyla, seviye yüzde 84’e çıktı. Namazgah Barajı’nda da Yuvacık Barajı gibi kapaklar açıldı.

 
SU SORUNU YOK

İSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, kış mevsiminin su açısından çok iyi geçtiğini kaydederek, “Bunun yanı sıra aldığımız önlemler meyvelerini vermeye başladı....