28 / 03 / 2024

Yuvacık Barajı'nın doluluk oranı yüzde 96!

Yuvacık Barajı'nın doluluk oranı yüzde 96!

Kocaeli’yi etkisi altına alınan yoğun kar yağışı, Yuvacık Barajı’nın rekor seviyede dolmasını sağladı. 48 milyon 920 bin metreküplük su, seviyenin yüzde 96’ya çıkmasını sağladı.




Kocaeli’yi etkisi altına alan yağışlar ve Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün kentteki tüm su kaynaklarını kullanması, Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranını yüzde 96’ya çıkardı. Başta Namazgah Barajı olmak üzere birçok gölet ve yeraltı suyunu kullanan İSU, bu sayede Yuvacık Barajı’ndan geçtiğimiz yıllara oranla daha az su aldı. Böylelikle baraj doldu.

 

NAMAZGAH DA DOLU

51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı’nda 48 milyon 920 bin metreküplük su ile seviye yüzde 96’ya ulaştı. Bunun ardından İSU Genel Müdürlüğü, barajın kapaklarını açtı. Diğer taraftan Namazgah Barajı’nda ise 19 milyon 60 bin metreküp suyla, seviye yüzde 84’e çıktı. Namazgah Barajı’nda da Yuvacık Barajı gibi kapaklar açıldı.

 
SU SORUNU YOK

İSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, kış mevsiminin su açısından çok iyi geçtiğini kaydederek, “Bunun yanı sıra aldığımız önlemler meyvelerini vermeye başladı. Yuvacık Barajı, Namazgah Barajı’nın kapakları açıldı, fazla su bu şekilde kaynaklara akıtılıyor” dedi. Yetkililer, Kocaeli’de uzun yıllar su sorunu yaşanmayacağını da sözlerine ekledi.


Manşet Kocaeli



Geri Dön