23 / 04 / 2024

Zap Suyu harita

Zap Suyu harita

Kente atandığı günden bu yana ilçe ve köy ziyaretlerini sürdüren Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Zap Suyu kıyısındaki tarım arazilerine ilkel yöntemlerle geçen köylüler için asma köprü sözü verdi...

İzmir'de ziraat belgesi olmayana tarım suyu verilmeyecek!

Pancar’a program dışı bir ziyarette bulunarak vatandaşların sorun ve önerilerini dinleyen Başkan Kocaoğlu’na en çok “indirimli tarım suyu” konusu soruldu. Başkan, Ziraat Odası’ndan belgesi olmayanlara tarım suyu vermeyeceklerini açıkladı.

Saruhanlı Belediyesi içme suyu yatırımına 4 milyon TL harcayacak!

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, ilçenin 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak maliyeti 4 milyon 388 bin lira olan içme suyu yatırımı için düğmeye bastı.

Koçhisar 1. kısım içme suyu isale hattının açılışı yapıldı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Çorum’un Alaca ilçesine yaptırılan ilin en büyük sulama projesi olan Koçhisar Barajı sulama projesinin temeli atılırken, Koçhisar 1. kısım içme suyu isale hattının da açılışı yapıldı.

Bayındır, Torbalı, Selçuk köylerinin yeni içme suyu şebekeleri yenileniyor!

Bayındır, Torbalı, Selçuk köylerine yeni içme suyu şebekesi geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsaldaki yatırım seferberliğinde sıra Bayındır, Torbalı ve Selçuk köylerinin içme suyu şebekelerini yenilemeye geldi. ..

Veysel Eroğlu: Yer altı içme suyu şebekeleri mutlaka yenilenmeli!

İHA Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu " Genellikle Türkiye'de 7 yılda bir kuraklık söz konusu. Belediye başkanları yer altı içme suyu şebekelerini mutlaka yenilesinler" dedi.

Baran Bozoğlu: İstanbul betonlaştıkça içme suyu azalıyor!

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, 3. havalimanı ve 3. köprü gibi projelerin, şehrin içme suyu kaynaklarına zarar verecek, hatalı bir planlamayla hayata geçirildiğini ifade etti...

Melih Gökçek: Alternatif içme suyu hattı için 68 bin metre boru döşedik!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ana iletim hatları ile alternatif hatların yapımını gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini kaydederek, çalışmalar kapsamında toplam 68 bin 781 metre alternatif içme suyu boru hattı döşendiğini söyledi.

Bayındır, Torbalı, Selçuk köylerine yeni içme suyu şebekesi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kırsaldaki yatırım seferberliğinde sıra Bayındır, Torbalı ve Selçuk köylerinin içme suyu şebekelerini yenilemeye geldi.

Ankara'da alternatif içme suyu hattı için 68 bin boru hattı döşendi!

Melih Gökçek, Başkent'in dört bir tarafındaki içme suyu ana iletim hatları ile alternatif hatların yapımını gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini kaydederek, çalışmalar kapsamında toplam 68 bin 781 metre alternatif içme suyu boru hattı döşendiğini söyledi.

Doğubayazıt İçme Suyu arıtma tesisi bugün hizmete açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan 95 bin kişiye hizmet verecek "Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi"nin açılışı 25 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi yarın hizmete açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan 95 bin kişiye hizmet verecek “Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi”nin açılışı 25 Temmuz’da gerçekleştirilecek...

İZSU Gülbahçe, Özbek ve Balıklıova’ya içme suyu şebekesi döşeyecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın Gülbahçe, Balıklıova ve Özbek mahalleri ile Seferihisar’ın Ulamış ve Düzce mahallelerinin içme suyu alt yapısını baştan sona yenileyecek.

Pakpen Pakplast’ın PE 100 içme suyu boruları kalite sertifikasına layık görüldü!

Pakpen’in bina içi tesisat ve altyapı boru üretimi gerçekleştirdiği markası Pakplast’ın PE 100 içme suyu boruları Fransa’nın LNE kuruluşu, polietilen boruları ise Umman Kalite Standartlar Kurumu tarafından kalite sertifikasına layık görüldü.

Zap Suyu harita Haberi

Zap Suyu harita

Kente atandığı günden bu yana ilçe ve köy ziyaretlerini sürdüren Vali Necmettin Kalkan, Çukurca ilçesinden kente döndüğü sırada merkeze bağlı Taşbaşı ve Doğanlı köylerinde yaşayan vatandaşların ilkel yöntemlerle Zap Suyu'nu geçmeye çalıştığını gördü.


Bunun üzerine aracından inerek köylülerle sohbet eden Kalkan, köylülerin, Zap Suyu'nun kıyısında bulunan tarım arazilerine kendi imkanlarıyla yaptıkları sallarla geçtiğini ve sudan geçişleri sırasında büyük tehlikeler atlattığını öğrendi.


Kalkan, zor şartlarda hayat mücadelesi veren köylülerin yaşadığı soruna çözüm bulacakları sözü vererek, yapacakları çalışma ile Zap Suyu üzerine asma köprü inşa ettireceklerini...