26 / 04 / 2024

zemin kirası

zemin kirası

Üzerinde mülk bina veya ağaçlar meydana getirilmiş olan bir vakıf arsa için tayin edilmiş olan yıllık ücret mukataalı vakıf veya toprak kirası olarak tanımlanıyor. Toprak kirası nedir?

BELTUR, Galata Kulesi'nin kirasını ödemedi mi?

Mehmet Ersoy, Galata Kulesi’nin 10 Eylül 2019 itibarıyla Kule-i Zemin Vakfı adına tescil edilmesi ve mülkiyetinin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçmesine ilişkin, BELTUR, Galata Kulesi'nin kirasını ödememesini sebep gösterdi...

Türkler gelirinin yüzde 24'ünü ev kirasına harcıyor!

Türkiye 2003’te kazandığının yüzde 26’sını ev kirasına harcarken konut üretiminin artmasının da etkisiyle bu rakam 2013’te yüzde 24’e geriledi. Ancak ulaşıma harcanan para yaklaşık iki kat artarak yüzde 17’ye fırladı

3. Havalimanının zemin etüdüne başlandı!

İstanbul’a yapılacak 3. havalimanında süreç başladı. Ebru Özdemir konsorsiyum olarak ihalesini aldıkları 3. havalimanında zemin etüdüne başladıklarını, söz verdikleri gibi ilk fazı 29 Ekim 2017 tarihinde açacaklarını söyledi.

Ana Zemin Yapı Hizmet Limited Şirketi kuruldu!

Ana Zemin Yapı Hizmet Limited Şirketi, Oğuz Açan, Fatih Aydemir, Durmuş Durna, Fatih Sekban, Ahmet Özkan tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 19 Kasım'da kuruldu.

Zemin kattaki su basmalarında kime müracat edilmeli?

Posta Gazetesi'nden Tamer Heper, zemin katta daire satın alan kişilerin sorunlarına değinerek zemin katta oluşan su basmaları sonucunda ne yapılmalı, kime müracat edilmeli sorularını yanıtlıyor.

Londra'nın simgesi Tower Bridge'e cam zemin!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simge yapılarından 120 yıllık Tower Bridge'in 42 metre yükseklikte bulunan seyir kulesi yenilerek, zemininin bir kısmı camla kaplandı. Cam zemin büyük ilgi görüyor...

3. havalimanının zemin çalışmalarına devam ediliyor!

İstanbul’a yapılacak olan 3. havalimanın 76.5 kilometrekarelik arazisinde zemin çalışmaları titizlikle devam ediyor. Zemin çalışmalarında kullanılmak üzere 300 milyon euro’luk makine parkı oluşturuldu...

3. Havalimanı'nda zemin çalışmaları sürüyor!

Türkiye'yi ve İstanbul'u dünya hava trafiğinin en önemli merkezi konumuna getirmesi beklenen İstanbul'daki yeni havalimanında zemin çalışmaları sürüyor. Havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2017'de hizmete girecek

Zemin kat ısı yalıtımı ortak gider midir?

24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği gereğince binalarda mantolama olarak da bilinen yalıtımın yapılması gerekiyor. Peki, zemin kat ısı yalıtımı ortak gider midir?

Seka Zemin İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seka Zemin İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Sena Kara tarafından 1 milyon 400 bin TL'lik sermaye ile 23 Ekim'de Beylikdüzü, Barış Mahallesi, Ali Çebi Caddesi'nde kuruldu.

Kiltaş Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kiltaş Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sülhattin Karaçavuşoğlu, tarafından 360 bin TL'lik sermaye bedeli ile 2014 yılında kuruldu.

Beyoğlu'nda bir metrekarenin kirası 335 dolar!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre Galataport ve Haliçport projelerinin faaliyet geçmesiyle birlikte Beyoğlu ilçesinde ziyaretçi sayısında da ciddi artış bekleniyor.Beyoğlu'nda bir metrekarenin kirası 335 dolar!

1950 yılında Mısır Çarşısı'nda bir dükkanın yıllık kirası 1.980 liraymış!

Reşat Altın'ın 39 liraya satıldığı 1950 yılında Yeni Cami Külliyesinin içerisinde yer alan Mısır Çarşısı'nda iki dükkan kiraya verilecekmiş. Dükkanların yıllık kirası elli bir altın parasına bin 980 liraya kiraya verilecekmiş.

zemin kirası Haberi

zemin kirası

Toprak kirası nedir?

Toprak kirası, mukataalı vakıf olarak da biliniyor. Toprak kirası, üzerinde mülk bina veya ağaçlar meydana getirilmiş olan bir vakıf arsa için tayin edilmiş olan yıllık ücret oluyor. Böyle kira şartıyla yapılan mukataa muamelesi sahihtir.


Bir kimse yıllık bir bedel ile kiraladığı vakıf bir arsanın üzerine işyeri, bina, benzin istasyonu bina etse veya mesela; kavak ya da zeytin ağaçları dikse, bu yapılar ve ağaçlar kiracının mülkü olur. Bu arsada da mülk gibi miras hükümleri cereyan eder. Yani bu arsa ve üzerindeki yapı ve ağaçlar mutaşarrıfın ölümü ile mirasçılarına meccânen intikal eder.


Diğer yandan mukataalı vakıf arsa üzerindeki bina veya ağaçlar da mâliki tarafından bir cihete vakfedilse, bu takdirde arsanın kirasının bu bina ve ağaçların vakfı tarafından verilmesi gerekir.


Mukataalı vakıf yerler,...