19 / 04 / 2024

Zeugma mozaikleri abde de mi kullanılacak

Zeugma mozaikleri abde de mi kullanılacak

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin yaptığı açıklamada "Bize ait tarihi dokunun başka bir ülkenin üniversitesinde sergilenmesini kabul edemeyiz" dedi

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

CC Zeugma Mimarlık ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CC Zeugma Mimarlık ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Caner Çelik ve Cemile Çelik tarafından kuruldu.

Artıpro Mobilya İnşaat Ve İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artıpro Mobilya İnşaat Ve İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi dün Esenyurt’ta 200 bin TL sermaye bedeli ile H. Hısham Abdeın ve Hısham Fahmı Abdeın ortaklığında kuruldu.

Sıla Otelcilik ve Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zeugma Park Hotel Şubesi açıldı!

Sıla Otelcilik ve Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zeugma Park Hotel Şubesi, Ahmet Şengöksel Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Avcılar'da açıldı.

Okan Towers Gaziantep'te yükseliyor!

GAZİANTEP Şehitkamil'de Adliye Sarayı, ipek Yolu, Zeugma Mozaik Müzesi ve Sankopark'a komşu konumda yükselen Okan Towers'ta 1+1 ve 2+1 daireler bulunuyor.

Gaziantep'e Anadolu Arkeoloji Enstitüsü kurulacak!

Gaziantep'e "Anadolu Arkeoloji Enstitüsü" kurulacağı bildirildi. Enstitünün tanıtım toplantısı 14 Şubat'ta Zeugma Mozaik Müzesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Gaziantep turizmi Çingene kızının tarihi ile hareketlendi!

Açıldığı günden itibaren ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geçen yıl 206 bin kişi gezdi.Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "herkes Çingene kızının tarihi atmosferini görmek istiyor"dedi.

Hatay Arkeoloji Müzesi Zeugma'yı geride bırakacak!

Yaklaşık 3 bin 500 metrekare mozaiğin sergileneceği Hatay Arkeoloji Müzesi, 2 bin 462 metrekare mozaiğe ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geride bırakarak, dünyanın en büyük mozaik koleksiyonuna sahip olacak.

Zeugma Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Zeugma Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Ökkeş Fatih Akyurt Şube Müdürlüğü'nde 400 bin TL'lik sermaye ile 18 Aralık'ta Eyüp, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Zeugma Mozaik Müzesi 11 ayda 198 bin ziyaretçi ağırladı!

Tunus Bardo Müzesi'nden devralan ve saç örgüleri, çıkık elmacık kemikleri nedeniyle "Çingene Kızı" diye adlandırılan mozaiğin de sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi'ni 11 ayda 198 bin kişi ziyaret etti...

Çukurova’nın tarihi zenginliği kazılarla parlayacak!

Tarihî kentin mozaikleri, hamamları kiliseleri ve zafer kapısı gün yüzüne çıkartılıyor. Çukurova bölgesindeki diğer tarihî kalıntılardaki kazı çalışmaları da devam ediyor.Çukurova’nın tarihi zenginliği kazılarla parlayacak.

Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep'in simgesi oldu!

Yaklaşık 3 yıl önce açılan mozaik müzesi, kenti ziyaret eden turistlerin uğrak yeri haline geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "Müze, şehrin tanıtımına önemli katkı sağlıyor" dedi.

İpek Yolu üzerinde kentsel dönüşüm alanında vatandaşlar mağdur edilmeyecek!

Şehitkamil Belediyesi kentsel dönüşümde farklı bir metot uyguluyor. İpek Yolu üzerindeki Zeugma Mozaik Müzesi yanındaki alanda evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar çekilişsiz kurasız ev sahibi olacak.

Zeugma mozaikleri abde de mi kullanılacak Haberi

Zeugma mozaikleri abde de mi kullanılacak


AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, Zeugma mozaiklerine ait parçaların ABD'de zemin süsü olarak kullanılmasına ilişkin, "Bize ait tarihi dokunun başka bir ülkenin üniversitesinde sergilenmesini kabul edemeyiz" dedi.


Şahin, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği okullar arası tenis turnuvası ödül töreninde, bir gazetecinin, "Zeugma mozaiklerinin ABD'den getirilmesine yönelik çalışma başlatıldı mı" sorusuna, bölgenin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.


Bölgeden götürülen eserlerin ilk olmadığına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:


"Bu topraklar, bu coğrafya bütün medeniyetlere ev sahipliği yapmış, burada büyük bir hazine var. Biz yüzyıllar boyunca bu hazineye yeteri kadar değer vermeyince bu tür olaylar zaman içerisinde çok oldu. Özellikle bu bölgeden götürülen tarihi eserlerin geri getirilmesiyle ilgili önemli çalışma başlatıldı. Bir kısmının getirilmesinde de başarılı olundu....