26 / 04 / 2024

Zeytinburnu ambarları ne zaman taşınacak

Zeytinburnu ambarları ne zaman taşınacak

NAKO arazisinin Akzirve Gayrimenkul’e 245 milyon dolara satılmasıyla nakliye ambarlarına yer arayışı başladı. Ambarların ilk adresi Hadımköy’de Deliklikaya Bölgesi. Burası olmazsa ambarlara yine KİPTAŞ konutlarının da bulunduğu Hadımköy'de yer bulunacak

Bab İstanbul'da satışlar başladı! Zeytinburnu'na 153 konutluk yeni proje!

Bab İstanbul projesinde konut satışları başladı. İstanbul Zeytinburnu'nda yükselen projede teslimler 23 ay sonra yapılacak. Peki Bab İstanbul'da konut fiyatları ne kadar? 

Ay Güneş İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ay Güneş İnşaat Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 2 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Çamur tarafından kuruldu.

Akfen GYO Zeytinburnu Novotel ve Ibis otellerine 1 milyar 3 milyon TL değer biçti!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Zeytinburnu Novotel ve Ibis'e ait 30 Haziran 2022 tarihli gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Peki Akfen GYO Zeytinburnu Novotel ve Ibis otelinin değeri ne kadar oldu?

Zeytinburnu kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Zeytinburnu Belediyesi tarafından hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat ilerliyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Belediye Başkanı Ömer Arısoy çalışmalarda gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.

KİPTAŞ Zeytinburnu Locamahal kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

KİPTAŞ tarafından devam eden Zeytinburnu Locamahal kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden projede gelinen son aşama hakkında bilgi paylaştı. 

Zeytinburnu Buz Pisti’nin inşaatında son durum ne?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte inşaatı süren ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ve kompleks tesisi olacak olan Zeytinburnu Buz Pisti’ndeki çalışmaları inceledi. 

Yeni Zeytinburnu İlçe Emniyet Binası'nın temeli atıldı!

Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü, yeni binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. 1 bodrum kat,  zemin ve 3 normal kattan meydana gelecek Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Millet Bahçesi’ne komşu olacak.

Zeytinburnu kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

 Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçedeki Telsiz, Çırpıcı, Merkezefendi İETT Blokları ve Beştelsiz Mahallesi’ndeki  kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bazı açıklamalar yaptı.

Zeytinburnu Oto Sanayi Sitesi arazisi imara açıldı!

İstanbul Zeytinburnu Ambarlar’daki Nakliyeciler Sitesi’nin ardından Zeytinburnu Oto Sanayi Sitesi de bölgeden taşınarak arazisi imara açıldı....

İBB'den Deniz Feneri'ne Zeytinburnu'nda bedelsiz gayrimenkul tahsisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetine geçen Zeytinburnu'ndaki yaklaşık 4 bin metrekarelik taşınmaz, bedelsiz 10 yıl süreyle Deniz Feneri Derneği'ne tahsis edildi...

Hazine'nin Zeytinburnu'ndaki gayrimenkulü belediyeye devredildi!

Zeytinbunu İlçesi'ne bağlı Merkezefendi Mahallesi'ndeki Hazine'ye ait gayrimenkul bedelsiz olarak Zeytinburnu Belediye Başkanlığına devredildi...

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi imar değişikliği askıya çıktı!

Zeytinburnu İlçesi'ne bağlı Seyitnizam Mahallesi sınırları içerisindeki bazı alanlara ilişkin imar değişikliği askıya çıktı..

Nakliyeciler, 3. Havalimanı’ndan yer istiyorlar!

Ak Zirve Gayrimenkul’ün satın aldığı Zeytinburnu Ambarlar Sitesi’nden çıkarılan nakliyeciler, 3. Havalimanı’ndan yer istiyorlar.

Zeytinburnu ambarları ne zaman taşınacak Haberi

Zeytinburnu ambarları ne zaman taşınacak


Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND) Akzirve Gayrimenkul'e satılan, NAKO'ya ait Zeytinburnu nakliyat ambarları arazisinden Haziran 2015'te çıkacak. Peki nereye gidecek? İlk adres, Hadımköy Deliklikaya bölgesi ama oradaki arazinin eğimli olması ve hala kamulaştırma yapılamaması gibi nedenlerle Deliklikaya'daki 156 dönümlük arazinin yerine alternatif alan arayışı sürüyor.



Ambarlar nereye taşınacak? 


İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nin (S.S. NAKO) Zeytinburnu’ndaki 120 dönümlük araziyi Akzirve Gayrimenkul Geliştirme’ye 245 milyon dolara satmasının ardından arazideki ambarların nereye taşınacağı sorusu gündeme geldi. 


Deliklikaya olmazsa?


Ambarların Arnavutköy İlçesi sınırları içindeki Deliklikaya Mahallesi’ne taşınması konusunun uzun süredir TND tarafından tartışıldığını söyleyen TND Başkan Yardımcısı Emrah Gülağaç, “Deliklikaya’da 156 dönüm büyüklüğünde bir arazi var ama orası dik bir eğime sahip, bu yüzden arazide yapılacak çok iş var. Ayrıca oranın arsa sahiplerinin sonuca kavuşturulmamış arazi davaları...