23 / 04 / 2024

Ziya Ünsel Ortaokulu yerine ne yapılacak

Ziya Ünsel Ortaokulu yerine ne yapılacak

Beykoz’daki Ziya Ünsel Ortaokulu için 2013 yılında deprem riski nedeniyle yıkılma kararı verildi.

Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu yıkılacak!

Beykoz’daki Ziya Ünsel Ortaokulu için 2013 yılında deprem riski nedeniyle yıkılma kararı verildi.

Beykoz'daki Ziya Ünsel Ortaokulu koruya takıldı!

İstanbul Beykoz'daki Ziya Ünsel Ortaokulu yenileme çalışması koru engeliyle karşı karşıya geldi.Vehbi Koç Vakfı'nın yıkıp yeniden inşa edeceği okul inşaatı için koru içinden kamyonların geçeceği, orada inşa edilen tarihi tünel ve yollara zarar verebileceği gerekçesiyle izin verilmedi.

Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu'nun yenilenmesi İBB'ye takıldı!

Beykoz'da 80 yıldır eğitim veren Ziya Ünsel Ortaokulu'nun yenilenmesi İBB'ye takıldı. Büyükşehir Belediyesi, yıkımdan çıkacak molozların Beykoz Korusu'ndan taşınacak olması sebebiyle izin vermedi

Küçükçekmece Behiye Selim Pars Ortaokulu spor salonu açıldı!

İş adamı Selim Pars’ın eşi adına yaptırdığı Behiye Selim Pars Ortaokulu’nun kapalı spor salonunun açılışı yapıldı.

Erzurum Yusuf Ziya Paşa Köşkü restore edilecek!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum'un tarihi varlıklarını ve kültür mirasını koruma çalışmaları kapsamında, Köşk Mahallesi'nde yer alan tarihi Yusuf Ziya Paşa Köşkü'nün restore ettirileceği belirtildi.

Bolu İzzet Baysal Ortaokulu'nun temeli atıldı!

İzzet Baysal Ortaokulu ve Spor Salonu temel atma töreni gerçekleşti. Yapımı yaklaşık 3 yıl sürecek olan yaklaşık 8,5 milyon TL. proje bedelli okul ve spor salonu 10 dönümlük arsa üzerine yapılıyor.

Binbaşı Arslan Kulaksız Ortaokulu açıldı!

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın memleketi Amasya’nın Merzifon ilçesinde adının verildiği yeni yaptırılan okulun açılışı yapıldı, Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Ortaokulu’nun açılış törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin de katıldı...

Namık Ziya Mescioğlu yeni imar yönetmeliğini değerlendirdi!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliği değerlendirdi.

Namık Ziya Mescioğlu, Yeni Tip İmar yönetmeliğini değerlendirdi!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD) Başkanı N.Ziya Mescioğlu, Yeni Tip İmar Yönetmeliğimde yapılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliği değerlendirdi.

Bartın Çaydüzü Ortaokulu'nda sona gelindi!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 9 Mart’ta ihalesi gerçekleştirilen ve 7 ayda tamamlanma aşamasına getirilen Çaydüzü Ortaokulu’nun önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını belirtti.

Bartın Çaydüzü Ortaokulu'nda sona gelindi!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 9 Mart'ta ihalesi gerçekleştirilen ve 7 ayda tamamlanma aşamasına getirilen Çaydüzü Ortaokulu'nun önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını belirtti.

Hatay Dörtyol'da Hasan Paşa Ortaokulu'nun temeli atıldı!

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 32 derslikli Hasan Paşa Ortaokulu'nun temeli törenle atıldı. Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, konuşmasında ilçedeki eğitim yatırımlarına durmadan devam edileceğini söyledi.

N.Ziya Mescioğlu: Bursa inşaatta neden uluslararası olmasın?

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, “Ulusal ve uluslararası birçok fuara gidiyoruz. Yeni trendlerle izledikleri yolları inceliyoruz. Bursa otomotivde tekstilde uluslararası olabiliyorsa inşaatta neden olmasın” dedi.

Ziya Ünsel Ortaokulu yerine ne yapılacak Haberi

Ziya Ünsel Ortaokulu yerine ne yapılacak

Okulun yeniden inşası Vehbi Koç Vakfı tarafından üstlenildi. Ruhsat ve yıkım için gerekli izinler alınan okulun yeni projesi ABD’li mimarlar tarafından çizildi. Okulun öğrencileri 2016 yılında başka bir lisenin bahçesinde bulunan prefabrik binaya yerleştirildi. Ardından eski okul binası yıkıldı. Yıkılmasından sonra ise sorun yaşanmaya başladı çünkü taşınacak hafriyatın Beykoz Korusu’nun içinden geçeceği ve korunun dokusuna zarar vereceği gerekçesiyle hafriyat taşıma işlemine başlanamadı.


Vehbi Koç Vakfı’nın 10 milyon TL bütçe ayırdığı okulun inşa çalışmaları hala başlamadı. Vehbi Koç Vakfı, özel projeler yöneticisi Seçil Kınay, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Hafriyatın taşınması için kullanılabilecek tek yol Beykoz Korusu. Korunun diğer tarafında bulunan diğer yol yerleşim bölgesi. Taşımanın o taraftan yapılması bölgedeki insanlar için tehlike yaratabilir. Biz taşıma sırasında koruya herhangi bir zarar...