23 / 04 / 2024

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.



Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddia edilen bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlilerine yönelik soruşturma açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ülke çapında arazi spekülasyonu üzerine genişleyen soruşturma dahilinde 20 kamu görevlisi ile iktidardaki Demokrat Partinin (DP) Siheung şehri meclis üyesinin ev ve ofislerine baskın düzenlendiği aktarıldı. 

Açıklamada, Güney Kore Arazi ve Konut İdaresinin (LH) 20 çalışanının, başkent Seul’un güneyinde yer alan Gwangmyeong ve Siheung şehirlerindeki bölgeler, toplu konut inşa bölgesi olarak belirlenmeden önce içeriden bilgi sızdırarak arazilerin önceden satın alınmasına sebep oldukları iddia edildi. 

Siheung meclis üyesinin, 30 yaşındaki kızıyla birlikte Siheung şehrinde imar verilmiş bölgede arazi satın almak için yolsuzluk yaptığı iddiasının yer aldığı açıklamada, ayrıca söz konusu kamu görevlilerinden Gwangmyeong belediyesinde çalışan bir memurun da Temmuz 2020'de üç aile üyesiyle birlikte Gwangmyeong'da 378 bin dolar değerinde orman arazisi satın aldığından şüphelenildiği belirtildi. 

Güney Kore de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Bir polis yetkilisi açıklamasında, "Yasaları ve usulü takip eden sıkı bir soruşturma yürüteceğiz ve herhangi bir gayrimenkul spekülasyonu olup olmadığını belirleyeceğiz." dedi.

Arazi spekülasyonu iddiaları iktidar partisinin de anketlerde düşüşe geçmesine neden oldu

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, konut inşa edilecek arazilerde yetkililer tarafından inşa edildiği iddia edilen spekülatif arazi alımları üzerine halkın tepkisini yatıştırmaya çalışırken, iktidardaki DP’ye destek bugün açıklanan bir ankette, son dokuz haftanın en düşük seviyesine indi. 

Realmeter'ın 2 bin 510 seçmenle yaptığı ankete göre, Başkan Moon’a destek Şubat başında yüzde 39,3 iken son ankette yüzde 37,7’ye indi. 

Anket sonuçları, halkın Moon’a olan güveninin Şubat'ta ilk kez yüzde 40’ın altına düştüğünü belirledi. Ankette ayrıca, belediye başkanlığı seçimlerinin yaklaştığı ülkede ana muhalefetteki Halkın İktidarı Partisi’ne (PPP) desteğin ise yükselişe geçtiği aktarıldı. 
 

Türk şirketleri, Güney Kore ile inşaat projelerinde iş birliği yapabilir!


Geri Dön