26 / 04 / 2024

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri için operasyon düzenlendi. 



Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddia edilen bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlilerine yönelik operasyon başlatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; perasyonda, LH'ye yönelik soruşturmayla ilgili ofisteki birçok materyale el konulduğu belirtildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi, basına yaptığı açıklamada, iki ayrı davada verilen arama kararını yerine getirdiklerini aktararak, detaylı soruşturmanın ardından ayrıntılı açıklama yapılacağını dile getirdi. 

43 kişinin arazi spekülasyonuna karıştığından şüpheleniliyor 

Hükümetin konuyla ilgili oluşturduğu ve aralarında Ulusal Vergi Sistemi ve Finansal Hizmetler Komisyonu yetkililerinin de olduğu ekip tarafından yapılan açıklamada, soruşturmayla ilgili LH'den 20 ve yerel hükümet ile kamu kuruluşlarından 23 kişinin tespit edildiği ifade edildi. 

Güney Kore de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore Emniyet Genel Müdürü Kim Chang-yong, yaptığı basın açıklamasında, söz konusu ekibin, soruşturmada adı geçen kamu görevlilerinin sorgulanmasını amaçladıklarını aktardı. Chang-yong, ekibin, herhangi bir LH yetkilisi veya aile üyesinin farklı isimler kullanarak işlem yapıp yapmadığını araştırdığını belirtti. Ülkedeki arazi spekülasyonu soruşturması kapsamında en az 309 kişi hakkında inceleme gerçekleştiriliyor. 

Kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştı 

Güney Kore'de, 15 Mart tarihinde bir şehir meclis üyesinin de bulunduğu, arazi spekülasyonuna adı karışan bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda 20 LH görevlisi ile iktidardaki Demokrat Partinin Siheung şehri meclis üyesinin ev ve ofislerine baskın yapmıştı. Yetkililer, 16 Mart'ta, baskında ele geçirilen materyallerin inceleneceğini ve kamu görevlilerinin ifadeye çağrılacağını belirtmişti. 

Söz konusu kamu görevlilerinin, Gwangmyeong ve Siheung şehirlerinde bazı bölgelerin toplu konut inşa alanı olarak belirlenmeden önce içeriden bilgi alarak arazilerin önceden satın alınmasını sağladığı iddia edilmişti. 

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!


Geri Dön