19 / 04 / 2024

Güngören Belediyesi 88 milyon liralık 11 taşınmazını sattı! 

Güngören Belediyesi 88 milyon liralık 11 taşınmazını sattı! 

Güngören Belediyesi, 11 adet taşınmazını Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretti. Belediyeye ait olan taşınmazların toplam değerinin 88 milyon lira olduğu satışların belediyenin vergi borcuna karşılık yapıldığı öğrenildi. 



Güngören Belediyesi toplam değeri 88 milyon lira olan ve aralarında İnce Minareli Camii'nin de bulunduğu 11 taşımazını Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na verdi. 

Sözcü Gazetesi'nden yer alan habere göre; Güngören Belediye Meclisi'nin 8 Mayıs 2019 tarihinde bir oturum gerçekleştirdi. Yapılan oturumda belediye yetkilileri mülkiyeti belediye ait 11 adet taşınmazın Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilmesi karar verdi. Teklif, Güngören ilçesindeki mülkiyeti belediyeye ait taşınmazların vergi borcu karşılığında Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bedelli olarak devredilmesi içeriyordu. 

CHP grubunun Hukuk Komisyonu Üyesi Musa Keleş karara “hayır” oyu vererek “Belediyenin kamuya ait yerleri kendi borçları için takas etmesi etik değil. Zamanında tasarruf yapıp borçlar ödenseydi böyle bir takasa gerek olmazdı. Güngören Belediyesi geçtiğimiz yıllarda da 11 milyon liralık borcuna karşılık 6 camiyi hazineye devretmişti” açıklamasını yaptı. 

CAMİ ARAZİSİNİN DEĞERİ 6.6 MİLYON TL

Belediyenin vergi borcu karşılığında devrettiği 11 taşınmazın üzerinde 2 okul ve bir cami de bulunuyor. Bu mülklerin değeri ise 88 milyon TL.  Devredilen mülklerin arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı bin 951 metrekarelik belediyeye ait parselde yer alan  İnce Minareli Cami'de yer alıyor. Yapılan hesaplamalara göre; caminin değeri 6 milyon 607 bin 448 TL olarak kaydedildi. Teklifte adı geçen Çinçindere Caddesi'ndeki Milli Eğitim Bakanlığı'na ait 2 adet okulun bulunduğu arsanın değeri ise 34 milyon 779 bin 102 TL. Bunların dışında Sanayi Mahallesi'nde 2 bin 901 metrekarelik arazide yer alan Milli Eğiteme ait Meslek Eğitim Merkezi'nin arazisinin değeri 8 milyon 734 bin 937 lira olarak belirlendi. 

Belediye hizmet alanı olarak bilinen 5 bin 500 metrekarelik 4 ayrı arsanın değeri de toplam 23 milyon lira olarak açıklandı. Spor tesis alanı olarak kullabılan 4 ayrı parselden oluşan yaklaşık 4 bin 150 metrekarelik arazinin yaklaşık değeri ise 14 milyon 813 bin TL. 
 


Geri Dön