29 / 03 / 2024

Gürallar Yapı 2014'te ilk projesini Ataşehir'de yapacak!

Gürallar Yapı 2014'te ilk projesini Ataşehir'de yapacak!

Ataşehirde ofis ve otele 200 milyon TL yatıracak Gürallar Yapı, 2014'te otel, ofis ve konut projeleri yapacak. İlk durağı Ataşehir olacak şirket, 200 milyon liralık bir ofis ile 230 milyon liralık bir otel projesi de planlıyor




Geçtiğimiz yıl Kartal'daki Lapis Han projesiyle sektöre adım atan ve ilk projesiyle Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde 'Uluslararası En İyi Ofis Geliştirme' ödülünü kazanan Gürallar Yapı, bu alanda kazandığı tecrübeyi 2014 yılında yapacağı yeni projelere aktarmayı hedefliyor. İlk projeleri Lapis Han'ı tamamlamak üzere olan Gürallar Yapı, yeni yılda da ofis, konut ve otel projeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Yeni projeleri için Ataşehir ve Levent-Maslak'ı seçen Gürallar Yapı'nın 2014'teki ilk projesi Ataşehir'de olacak. Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, "Ataşehir'de 3 arsa ile görüşmelerimiz son aşamaya geldi. Bir sonraki projemiz Doğu Ataşehir'de otel veya ofis projesi olacak. Ofis projesine 200 milyon lira, otel projesine ise 230 milyon lira yatırım yapılacak" dedi. 


Sektörün ödülü oldu Gürallar Grubu bünyesinde bugüne kadar ağırlıklı olarak tatil köyü olmak üzere 340 bin metrekare inşaat yaptıklarını hatırlatan Evrim Karayel, daha sonra Kartal'daki Lapis Han projesini geliştirdiklerini söyledi. Lapis Han projeleri ile "Dünyanın, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en iyi ofis geliştiricisi" ödülünü kazanan ilk ve tek Türk firması olduklarını 



Küçük işletmelerin ihtiyacını karşılayan ofislere talep yar 


LAPİS Han'da alanları 57 ila 2 bin metrekareden oluşan ofislerin bulunduğunu söyleyen Evrim Karayel, şöyle konuştu: "Son dönemde satışı yapılan ofislerin büyük bir kısmı, yılı iyi geçirmiş ve yüksek kârlılığı yılsonunda görmüş olan yatırımcı firmalar tarafından alındı. Ayrıca 57 metrekare ofisler, küçük işletmelerin ihtiyacını karşıladı. Küçük işletmelere yönelik ofislere karşı büyük bir talep var.



Rezidansta Katar'la ortak olabilir 


OFİS ve otel yatırımlarının yanı sıra konut ve rezidans inşaatları da yapmayı planladıklarını söyleyen Evrim Karayel, "Çok iyi bir lokasyon yakalarsak, rezidans projesi yapabiliriz. Katarlı bir ortakla projemiz olabilir" ; dedi.

 

ifade eden Karayel, "Bu ödül, Gürallar Yapı'dan önce Türk gayrimenkul sektörünün kazandığı bir ödüldür. Biz bu projeyi yaparken sektörün içindeki hemen hemen bütün danışman ve profesyonelleri bu işe dâhil ettik. Bu projenin yangınından rengine, rüzgârından depremine, ünite tiplerinden malzeme detaylarına kadar her konuda ayrı danışmanlık hizmeti aldık" diye konuştu. 




11 tane ofis kaldı 


Lapis Han projesinin inşaatına geçtiğimiz Şubat ayında başladıklarını ve 15 ayda bitirme sözü verdiklerini dile getiren Karayel, şunları söyledi: "Bugün itibariyle 9 ay gibi kısa bir sürede inşaatın yüzde 95'i tamamlandı. Projede satışların da büyük bir kısmı tamamlandı. Lapis Han'da geçtiğimiz ay başlayan Tüzde 10 peşinatla taksitleri teslimde öde' kampanyası yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. 11 ofisin kaldığı projede, kampanya tarihi de Aralık ayının sonuna kadar uzatıldı. Projede fiyatlar şu anda 375 bin lira seviyesinde. Mart ayında teslim edeceğimiz projemizde yüzde 10 peşinatla ofis satışı yapmaya devam ediyoruz." 


Vatan


Geri Dön