19 / 04 / 2024

Gürallar'dan cam ambalaja ve turizme yatırım!

Gürallar'dan cam ambalaja ve turizme yatırım!

Sofra camı markası LAV’la önemli bir başarı yakalayan Gürallar, şişe ve kavanoz gibi cam ambalaj üretmek için dev bir yatırıma başladı. 750 milyon liraya ulaşacak yatırım 1.000 kişiye istihdam sağlayacak.



Cam ambalaj sektörüne Ciner ve Şişecam Grubu’ndan sonra 3. oyuncu geliyor. Sofra camı markası LAV ile pazarda önemli bir başarı yakalayan Kütahya merkezli Gürallar Grubu, şimdi de şişe ve kavanoz gibi cam ambalaj üretimine girdi. 210 milyon liralık bölümü tamamlanan tesisin ilk fırını da 3 gün önce ateşlendi. 350 kişinin iş başı yaptığı yeni yatırım 750 milyon lirayı bulacak. Düzenlediği sohbet toplantısında grubun yeni yatırımları hakkında bilgi veren Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat “2015 şirketlerimiz için yeni yatırımlar ve yeni sektörler yılı olacak” dedi. Argat bu yıl başlayacakları cam ambalaj, maden suyu, otel ve restoran yatırımlarının toplam 1 milyar lirayı bulacağını ve 5 yıllık bir süreci kapsayacağını söyledi. 2015’in en önemli yatırımlarından birinin cam ambalaj olduğunu belirten Argat, sofra camı konusundaki bilgi birikimini cam ambalaja taşımak için yeni  tesisi kurduklarını söyledi.


Tesiste bin kişi çalışacak


Argat “Tesis Kütahya’da, yıllık 110 bin tonluk üretim kapasitesiyle bu ay faaliyete başlıyor. İlk fazda 350 kişiyi istihdam ediyoruz. Yatırım tamamlandığında 1.000 kişinin üzerinde bir istihdam oluşacak. İlk faz için 210 milyon TL yatırım yapıldı. Projenin tamamı için yatırım miktarı 750 milyon TL. Pazarın yüzde 40’ını almayı planlıyoruz” dedi.


Maden suyu üretimine de başlıyor

 

Esin Güral Argat, Alibey Holtel&Resort Genel Koordinatörü Ahmet Kolukısa ve LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran’ın da katıldığı toplantıda grubun hızlı tüketim sektörüne gireceğini de açıkladı. Argat “Bu yıl maden suyu üretimine gireceğiz. Burdur’da dolum tesisi kuruyoruz. Nisan ayında yatırıma başlıyoruz. Bu yıl ilk hat için 45 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Toplam yatırım 200 milyon lirayı bulacak. 6 yılda tamamlanacak. Aralık sonunda maden suyumuz raflarda olacak” dedi. Esin Güral Argat, maden suyu için birçok kaynak araştırdıklarını belirterek Burdur’da buldukları kaynağın mineral açısından son derece zengin olduğunu da anlattı.

 

Otoyollara AnaHatun restaurant kuracak

 

Argat, karayoluyla seyahat edenlere hizmet etmek için ‘otoyol restoranı’ açacaklarını da söyledi. Restoranların ‘AnaHatun’ adıyla açılacağını belirten Argat “İsmini Yönetim Kurulu Başkanımız Rıza Güral koydu. İlki Kütahya-Afyon yolu üzerinde 550 metrekare olacak. Diğeri ise Antalya yolu üstünde olacak. Sipariş verilerek yemek yenilecek. Otoyollarda böyle bir konsept yok. Tesis, haziran ayında hizmete açılacak” dedi. Argat, ilk yatırımın 6 milyon lira tutarında olacağını da anlattı.

 

ALİBEY MALDİVLER YOLCUSU

 

Gürallar Grubu’nun turizmde öne çıkan markası Alibey Hotels&Resorts’un Antalya’da 3 tesis ve 1.400 çalışanın bulunduğunu söyleyen Esin Güral Argat, Alibey ismini Malpler’e de taşıyacaklarını söyledi. Argat “40 senedir turizm sektöründeki bilgi ve tecrübemizle bu sektörde de yurt dışına açılıyor, Malpler’de yeni bir otel yatırımına giriyoruz. Orada bir adanın üst kullanım hakkını aldık. Oraya bu yıl 150 milyon liralık otel yatırımımız olacak. Tatil köyü konseptinde ve 120 odalı bir otel düşünüyoruz. Bu yıl inşaata başlanacak. Mayıs 2017’de hizmete girecek” dedi.


Yaşar Kızılbağ-Star


Geri Dön