18 / 04 / 2024

Gurbetçiler Ankara'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

Gurbetçiler Ankara'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

Gayrimenkul sektöründeki gelişmeler gurbetçinin yatırım tercihini de değiştirdi. 'Bir gün yeniden dönme' umuduyla yurtdışında çalışan gurbetçiler, başkentteki konut projelerinden ev almaya başladı.



Gayrimenkul sektöründeki gelişmeler gurbetçinin yatırım tercihini de değiştirdi. 'Bir gün yeniden dönme' umuduyla yurtdışında çalışan gurbetçiler, başkentteki konut projelerinden ev almaya başladı.Sayısı gün geçtikçe artan marka projelerin cazibesi gurbetçileri de etkiliyor. 


Türkiye'deki konut projelerinin gurbetçilerin de dikkatini çektiğini kaydeden Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, "Türkiye'de inşaat sektörü kat ettiği büyük yolla Avrupa ile yarışır hale geldi. Birbiri ardına inşa edilen markalı konut projeleri, ülkedeki konut anlayışım değiştirirken, Avrupa'da yaşayan Türkler'i de etkiledi. Yatırımı kendi ülkesine yapmak isteyen gurbetçiler, hem yatırım hem de kesin dönüş zamanı geldiğinde oturmak için konut projelerini tercih ediyor" dedi. 


DAHA ÇOK KAR ETTİLER 

Altuntaş, döviz fiyatlarının Türk Lirası karşısındaki rekor yükselişinin de gurbetçilerin yatırımım etkilediğini ifade ederek şunları söyledi: "Dövizin artmasından yurtdışında yaşayan Türk yatırımcıların daha karlı çıktığını söylemek mümkün. Çünkü dövizdeki artışla birikimleri Türkiye'de daha da değerlendi. Örneğin, biriktirdikleri 100 bin euro ile daha önce 2+1 konut alabilirken, şu an aynı parayla 3+1 konut alabilir duruma gelindi." Yatırımların daha da değerlenmesi için gurbetçilere önerilerde bulunan Altuntaş, "Gurbetçi vatandaşlarımızın iyi araştırma yapıp, kendini işleriyle kanıtlamış, kaliteli ve gelişime açık bölgelerdeki konut projelerine yönelmeleri ileriki dönemlerde de avantajlı olmalarım sağlar" diye konuştu. 


Beytepe bölgesinin gözde olduğunu belirten Altuntaş "Bu bölgede LEMA Grup ve FERTAŞ AŞ işbirliğiyle kurulan Şahika Grup Yapı olarak hayata geçirdiğimiz Pjarktepe Evleri şaşırtıcı derecede gurbetçilerin ilgisiyle karşılandı. Yaz döneminde yurt dışmda yaşayan vatandaşımız konut almak için bize başvurdu. Yüksek yatırım değeri üe Parktepe Evleri, gurbetçilerin gözü kapalı güvendiği bir proje" dedi. 


Sabah Ankara


Geri Dön