19 / 04 / 2024

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 



Ankara merkezli düşünce kuruluşu Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) tarafından yayımlanan "Dış Politika Enstrümanları Olarak Yatırımlar raporu yayımlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre söz konusu raporda  Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katar Örnekleri" başlıklı raporda, Körfez ülkelerinin küresel düzeyde artan ekonomik yatırımlarına  vurgu yapıldı. 

Körfez ülkeleri Avrupa da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Raporda, "Körfez ülkeleri, yatırım yaptıkları ülkelerde dış politika satın almayı hedefliyor. Örneğin, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Londra'da bir emlak imparatorluğu bulunurken, Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Batı ülkelerinde gelişmiş teknolojik teçhizat ve son derece lüks gayrimenkule yatırım yapıyor." ifadelerine yer verildi.

Ek olarak raporda Körfez ülkelerinin, Afrika Boynuzu'nda enerji, limanlar, emlak sektörü gibi alanlara yatırım yaptığına, yatırımların İngiltere ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde gayrimenkul ve spora odaklandığına, ABD'de ise eğitim odaklı olduğuna dikkat çekildi.
 

Türk- Arap Gayrimenkul Fuarı'na Körfez ülkelerinden yoğun ilgi!


Geri Dön