18 / 04 / 2024

Gurbetçiler Türkiye’den konut kredisi ile ev alabilir mi?

Gurbetçiler Türkiye’den konut kredisi ile ev alabilir mi?

Yurt dışında yaşayanların konut kredisi kullanıp kullanamayacağı, yurt dışında yaşayıp Türkiye’den ev almak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği husus olarak belirtiliyor.



Hürriyet Gazetesi'nde Hangikredi tarafından hazırlanan yazıda, yurt dışında yaşayanların nasıl konut kredisi kullanabileceği detaylarıyla anlatılıyor. 

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’deki konut kredisi ile ev alması mümkün mü? Evet, mümkün. Dünyanın neresinde olursanız olun, Türkiye’den ev sahibi olmak isteyenler için hazırlanan özel konut kredisi paketlerinden yararlanarak ev kredisi kullanma imkanınız bulunuyor. Fakat hazırlanan bu özel konut kredisi kampanyaları bazı özel koşullar içerebilir.

HANGİ BELGELER GEREKİR?

 

Öncelikle Türkiye’den konut kredisi kullanabilmeniz için, yurt dışında yaşıyor dahi olsanız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekiyor. Vatandaş olmayanlar için, Türkiye Cumhuriyeti’nin vermiş olduğu yabancı kimlik numarası da yeterli oluyor. 

Konut kredilerinden faydalanmak isteyenler vergi kimlik numarası, pasaport veya Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı, konuta ait kat irtifakı veya kat mülkiyeti tapusu, yurt dışındaki ikamet adresi, çalıştığı ülkedeki gelir belgesi, üç aylık kredi kartı ekstresi gibi belgeler isteniyor. 

ÖZEL KONUT PROJELERİ

 

Öte yandan bankaların, bitmiş konutlara veya yurt dışında yaşayanlar için hazırlanan özel projeler için kredi kullandırılıyor. Ayrıca mortgage kredisinin yalnızca gerçek kişiler için veriliyor, tüzel kişilere verilmiyor. 
 


Geri Dön