28 / 03 / 2024

Gürsel Tekin: Fahiş kira artışlarına dur denilmeli!

Gürsel Tekin: Fahiş kira artışlarına dur denilmeli!

Artan konut ve kira fiyatları ile ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, "Kira artışları nedeniyle ev sahibi ve kiracı karşı karşıya geldi." şeklinde konuştu.



CHP Milletvekili Gürsel Tekin, artan konut ve kira fiyatları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Evrensel'de yer alan habere göre son günlerde artan tahliyelere değinen Tekin,  “Konut fiyatlarındaki yükselmenin ardından ev sahipleri eski kiracılarını dava ederek evlerini daha yüksek fiyattan kiraya vermek istiyorlar. Kira artışları nedeniyle ev sahibi ve kiracı karşı karşıya geldi” şeklinde konuştu.

Gürsel Tekin: Fahiş kira artışlarına dur denilmeli!

Kiralarla ilgili sorunların arttığını kaydeden Gürsel Tekin, “Her gün pek çok şikayet alıyorum. Kiralık eve yoğun talep olan bugünlerde ev sahipleri, kira gelirinin bölge ortalamasının altında kaldığını düşünüyorsa ve kiralama üzerinden 5 yıl geçtiyse hemen ‘kira tespit davası’ açıyor. Eğer, kira sözleşmesinin üzerinden 10 yıl geçmişse kiracının tahliyesini talep ediliyor. Fahiş konut ve kira artışlarına ‘dur’ denilmediği takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşı karşıya kalacağız” şeklinde konuştu.

Gürsel Tekin: Fahiş kira artışlarına dur denilmeli!

Yüksek faizler nedeniyle vatandaşların ev alamadığını kaydeden Gürsel Tekin, “Yakın zamanda okullar açıldı. Hem bu yıl üniversiteyi kazanan, hem de pandemi nedeniyle evini kapatan öğrenciler de ev arayışına girince, artan kiralar nedeniyle ev sahipleri eski kiracılarına ‘Ya fiyatı artır ya evden çık’ baskısı yapıyor. Her gün yüzlerce şikâyet alıyoruz. Bu konuda çok geç kalmadan mutlaka bir denetime ve gözetime ihtiyaç var" dedi.

 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında rekor artış!


Geri Dön