24 / 04 / 2024

Deprem sonrası fahiş kira artışlarına soruşturma!

Deprem sonrası fahiş kira artışlarına soruşturma!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem sonrası fahiş kira artışlarına karşı soruşturma başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili "Kira fiyatlarında olan artışın takibini yapıyoruz'' dedi.



Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından depremin ardından ev kiralarında fahiş artış yaşandığı haberler üzerine ilgililer hakkında araştırma ve soruşturma başlatıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; 33 mahallesi bulunan Elazığ’da, 6.8 büyüklüğündeki depremde bazı binalar yıkıldı, birçok bina ise ağır ve orta hasarlı raporunun ardından vatandaşların can güvenliği nedeniyle kullanımı yasaklandı. Olay sonrasında depremzedeler bölgede geçici olarak kurulan çadırlar, okullar, spor salonları, camiler ve misafirhanelerde konakladı. Hava sıcaklığının özellikle geceleri eksilere düşmesiyle zorluk yaşayanlar, barınmak için kiralık ev aramaya başladı.

Kiralar 2 bin liraya çıktı

Artan talebin ardından kentteki kiralık evlerin fiyatı da bir anda 2 katına yükseldi. Daha önce semtine ve metre karesine göre 700 ile 1500 lira arasında değişen fiyatlar bir anda 1500 ile 2 bin liraya çıktı.

Konu hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün bölgede artan kira fiyatları hakkında resmen araştırma ve soruşturma başlattı.

''Fırsatçılarla ilgili gerekli işlemi yapacağız''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kira fiyatlarında olan artışın takibini yapıyoruz. Fahiş fiyat arttıranlarla ilgili bakanlıklarımız, savcılıklarımız gerekli denetimleri yapıyorlar. Ben Elazığ'ın genelinde olduğunu düşünmüyorum. Belki birkaç fırsatçı çıkabilir. O fırsatçılarla ilgili gerekli işlemi yapacağız" açıklamasında bulundu.

Deprem ev kiralarını da vurdu!


Geri Dön