26 / 04 / 2024

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.



Türkiye İstatistik Kurumu, kasım 2022'ye ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini resmen açıkladı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Kasım ayında aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1 oranında azaldı. Söz konusu endeks, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe de yüzde 1,2 oranında yükseldi.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Ekim ayında 119,3 iken Kasım ayında 118,1 değerini aldı.

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Yine verilen detaylara göre, hizmet sektöründe geçen aya göre, son 3 aylık dönemde iş durumu yüzde 2,6 oranında, son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep yüzde 2,6 oranında azalırken, gelecek 3 aylık dönemde ise hizmetlere olan talep beklentisi yüzde 1,7 oranında arttı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Ekim ayında kaçtı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön