19 / 04 / 2024

HAAZ, Kasım ayında Moroso’nun 60. yılını kutluyor!

 HAAZ, Kasım ayında Moroso’nun 60. yılını kutluyor!

Geçmişten günümüze İtalyan mobilya devi ile 60 yıl… Dünyaca ünlü İtalyan markası Moroso’nun 60. yılı, ‘Metamorphosis’ isimli sergi ve etkinliklerle dünyanın dört bir yanında ilgiyle kutlanıyor





Moroso’nun İstanbul’daki tek temsilcisi olan HAAZ, Kasım ayında Moroso’nun 60. yılını kutluyor! Markanın 60. yılına özel hazırlanan yepyeni mobilyalar HAAZ’da tasarım düşkünlerinin beğenisine sunuluyor. 


1952 yılından bu yana İtalya’nın Udine şehrinde kaliteli ve çevre duyarlılığı sertifikalı mobilyalar üreten ünlü İtalyan mobilya devi Moroso,  dünyanın en tanınmış tasarımcılarından Ron Arad, Patricia Urquiola, Ross Lovegrove, Konstantin Grcic, Alfredo Haberli,  Marcel Wanders, Tokujin Yoshioka, Nendo ve Ayşe Birsel isimlerle çalışarak, tüketicinin yaşam stilini, ihtiyaçlarını ve alanları efektif kullanma biçimini dikkate almasıyla tanınıyor. Markanın yaratıcısının kızı ve aynı zamanda Moroso’nun kreatif direktörü Patrizia Moroso ve tasarım direktörü Patricia Urquiola tarafından 60. yıl kutlamaları için özel hazırlanan ‘Metamorphosis’ isimli sergi ve etkinlikler, 2012 yılının Nisan ayından beri ilgiyle takip ediliyor. İlk olarak Nisan 2012’de Milano Fuarı’nda tasarım düşkünleri ile buluşan ‘Metamorphosis’, ardından Mayıs 2012’de ICFF Fuarı’yla New York’ta ve sonrasında da Eylül ayında Moroso’nun anavatanı İtalya Udine’de tüketicinin beğenisine sunuldu. Markanın 60 yıllık hikayesini merak edenler için ‘Metamorphosis’ Şubat 2013’te ise kitap olarak karşımıza çıkacak! 






60. yıla özel koleksiyonuyla Moroso, HAAZ’da göz kamaştırıyor!


Bu sene 60. yılını kutlayan mobilya devi, Milano Fuarı’nda birbirinden yenilikçi ve keyifli tasarımlarla yer aldı. Rahatlıkları ve canlı renkleriyle ön plana çıkan ürünlerde bu sene birçok tasarımcı ile işbirliği yapılmasının yanı sıra her zaman olduğu gibi Patricia Urquiola tasarımları en dikkat çekici ürünlerin başında geliyor.


Bugüne kadar oturabileceğiniz en rahat oturma gruplarından biri olan “M.a.s.s.a.s” serisi, modüler koltuk sistemi, tek kişilik koltuk ve yan sehpadan oluşuyor. “Take a line for a soft walk” serisini yeniden yorumlayarak dikkatleri üzerine çeken tasarımcı Alfredo Häberli ise bu tasarımları ile tüketiciye daha rahat, farklı, rengarenk ve konforlu seçenekler sunuyor. Son yılların gözde Japon tasarımcısı Nendo’nun yenilikçi oturma grubu serisi “Zabuton”, Doshi&Jonathan Levien tasarımı “Chandigarh” serisi ve Sebastien Herkner’in rengarenk “Coat” koleksiyonu da çok konuşulan tasarımlar arasında yerlerini alıyor.




Geri Dön