25 / 04 / 2024

Hacı Ali Taylan: Kaçak emlakçılar mağduriyet yaratıyor!

Hacı Ali Taylan: Kaçak emlakçılar mağduriyet yaratıyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, kiracılarla kayıtlı ve devlete vergi ödeyen emlakçıların kaçak emlakçılardan mağdur olduklarını dile getirdi.



Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırının sonrasında katliamcıların bölgeye yakın konumdaki Fatih Horhor Caddesi'nde yıllık 24 bin lira kira bedelini peşin ödeyerek bir emlakçıdan ev kiraladıkları ortaya çıkmıştı. 42 kişinin ölümüne, yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan haince işlenen olayın ardından ortaya çıkan saldırı planlama süreçlerine ait canlı bombaların 1 ay boyunca kiraladıkları evde konuşlanmış oldukları bulgusu ile ilintili Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, önemli uyarılarda bulundu. Kiralık emlaklarla ilgili yasal düzenleme ile yaşanabilecek saldırıların öncesinde kullanılması olası evlerin temininin önüne geçilebileceğini belirtti. Taylan, “Yabancı uyruklu şahıslara ev kiralanacağı zaman mahalle karakoluna bilgi verilmesi ve hatta bu uygulamanın zorunlu hale getirilmesi kanaatindeyim.” dedi.


YASAL DÜZENLEME, SALDIRILARI ENGELLEYECEKTİR


Yabancı uyruklu şahıslara ev kiralamanın yanı sıra günlük kiralık evlerle ilgili olarak da hükümete önerilerinin olduğunu dile getiren Taylan, şunları söyledi: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda bulunan Emlakçı Yasası'nın ve yönetmeliğinin güvenlik sağlayıcı unsurlarla genişletilerek bir an önce çıkması gerektiğini düşünüyorum. Emlakçı ve vatandaşlarımıza paranın değil, güvenliğin esas olduğunu belirtmek isterim. Emlakçılarla kolluk kuvvetlerinin işbirliği ile alakalı yasaya eklenecek güvenlik şartları, terörist saldırılarını engelleyecektir.”


EV SAHİPLERİ İLE KİRALAMA OFİSLERİ HASSAS OLMALI


 Emlakçıların evleri kiraladıklarında güvenlik birimlerine bildirmesine dair hiçbir yasal düzenleme olmadığını hatırlatan Taylan, şöyle konuştu: “Yapılacak düzenleme ile emlakçı ve ev sahiplerinin yabancı uyruklu şahıslara ev kiralaması üzerine tüm bilgileri mahalle karakoluna ve muhtarına belgelerle iletmesi gerekli. Vatandaşlarımız bu tür konularda hassasiyet göstermeli. Düzenleme güvenlik güçlerinin olaylara yönelik işlerini de rahatlatacaktır. Ev kiralayacak kişilerin hakkında kapsamlı araştırma yapılması ve kiralama işlemlerinden sonra şüpheli durumların kolluk kuvvetlerine bildirilmesi, kanlı terör saldırıları ihtimallerinin engellenmesinde ya da önüne geçilmesinde etkili olacaktır.”


ASLA KAÇAK EMLAKÇILARLA ÇALIŞMAYIN!


Kiracılarla kayıtlı ve devlete vergi ödeyen emlakçıların kaçak emlakçılardan mağdur olduklarını da dile getiren Taylan, mevcut bazı yasadışı ofislerle çalışılmaması gerektiğini ifade ederek, şunları aktardı: “Kaçak ofisler, güvenlik açısından büyük bir zafiyet doğuruyor. Kayıtlı emlak ofislerine verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra emlakçılarımıza hem sosyal hem de güvenlik açısından dikkat etmeleri hususlarını bildiriyoruz. Hükümetimizden de kiralama işlemleri ile birlikte kayıtlı emlak ofislerinin yasal bir zemine oturtulması  konusunda destek istiyoruz.”


Zaman


Geri Dön