26 / 04 / 2024

Hacı Boydak: Mobilya sektörü krizde yüzde 22 büyüdü!

Hacı Boydak: Mobilya sektörü krizde yüzde 22 büyüdü!

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, küresel kriz döneminde Türkiye'deki mobilya sektörünün yüzde 22 büyüdüğünü belirterek, geçen yıl 430 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini, 2011'de ise bu rakamı geçeceklerini söyledi



Boydak, Adana'da 5 işadamı tarafından, bir kaç yıl önce hayatını kaybeden Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aşkım Tüfekçi'nin adının verildiği Dr. Sadık Ahmet Bulvarı'ndaki 7 bin 200 metrekarelik alanda kurulu 'Aşkım İstikbal Ev Concept Mağazası'nın açılışın törenine katıldı.

NAKLİYE BÜYÜK SIKINTI

Boydak, burada yaptığı konuşmasında ekonominin iyi yolda olduğunu ancak, Libya, Suriye, Mısır Tunus gibi ülkelerdeki iç karışıklıklar nedeniyle satışlarının kısmen düştüğünü belirtti. Buna rağmen ihracat rakamlarının iyiye gittiğini kaydeden Boydak, "Sadece Yunanistan'da 18 mağazamız var. İstikbal konsepti bu ülkenin her yerinde var. Kriz olmasına rağmen mağazalarımız iş yapıyor" diye konuştu. Mobilyanın taşıması zor bir ürün olduğuna işaret eden Boydak, yurt dışına malı çıkartırken nakliye sıkıntısı çektiklerini anlattı. Bu sorun nedeniyle yurt dışında fabrikalar satın almaya başladıklarını açıklayan Boydak, Rusya ve Ukrayna'da iki ayrı fabrika satın alıp, üretime başladıklarını önümüzdeki baharda Kuzey Irak'ta da benzeri şekilde bir fabrikanın hizmete gireceğini söyledi.

Biz işimize bakıyoruz

2010'da grup olarak 4 milyar 100 milyon ciro gerçekleştirdiklerini belirten Boydak, bu yıl da 4,5 milyarı geçeceklerini vurguladı. Ekonomik kriz dinlemediklerini ve şirketlerinde 'kriz lafını' yasakladıklarına işaret eden Boydak, şunları kaydetti: "İşimize bakıyoruz, krizle uğraşmıyoruz. Her yıl ihracatımızı artıracağız. Güneşin doğup battığı her yerde İstikbal'i temsil edeceğiz. Ülke genelindeki 824'üncü satış noktamız mevcut. Türkiye'deki en büyük ev konsept mağazalar zincirinin ise 34'üncüsünü Adana'da açtık. Ev ürünlerine dair her şey burada müşteriye sunulacaktır."
Yeni Şafak


Geri Dön