19 / 04 / 2024

Haiti'de Kimse Yok Mu Hastanesi'nin temeli atıldı

Haiti'de Kimse Yok Mu Hastanesi'nin temeli atıldı

Büyük bir depreme maruz kalan Haiti’de hizmet verecek ilk uluslararası hastane olduğu belirtilen 46 yataklı "Kimse Yok Mu Hastanesi"nin temelinin atıldığı bildirildi



Kimse Yok Mu Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, 12 Ocakta 7 şiddetinde deprem meydana gelen ve 300 bin kişinin hayatını kaybettiği Haiti’ye, kalıcı ve uzun vadeli yardım yapılmasının amaçlandığı ifade edildi.

Bu kapsamda, Haiti’nin "Haiti Craix-Jes-Bouguet" ilçesinde yapılacak hastane ve okulun temelinin törenle atıldığı belirtildi. Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara’nın, törende, Anadolu insanı olarak Haiti’nin yaralarını sarmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, "Bugün bu arsa üzerinde hastane, okul ve öğrenci yurdunun temelini atıyoruz. Bu eserler, inşallah iki ülke arasındaki dostluğun, kardeşliğin ve sevginin de harçları olacaktır" dediği kaydedildi.

Craix-Jes-Bouguet Belediye Başkanı Jean Saint Ange Dairus’un depremden önce de kötü bir durumda olduklarını ifade ederek, "Depremden sonra ise daha kötü bir duruma düştük. Kimse Yok Mu Derneği depremden sonra hep yanımızda oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz aylarda ben Türkiye’de bulundum. Cömert Türk halkını yakından tanıdım ve çok sevdim. Burada temeli atılan hastane ve okul Haiti için çok önemli. Bu okul ve hastane iki ülke arasında ölümsüz bir hazine olarak duracaktır" dediği belirtildi.

Törene, AK Parti Samsun Milletvekili Binnur Şahinoğlu’nun da katıldığı ifade edildi. Açıklamaya göre, 6 ay sonra inşaatı tamamlanması planlanan, 46 yataklı Kimse Yok Mu Hastanesi, 10 milyon nüfusu olan Haiti halkına hizmet verecek ilk uluslararası hastane olacak. Ayrıca 300 bin nüfusa sahip Craix-Jes-Bouguet ilçesinin ilk ve tek hastanesi olma özelliğini de taşıyacak.
AA


Geri Dön