27 / 04 / 2024

Hakan Akçam: Online ilan siteleri 6 ay ücretsiz hizmet versin

Hakan Akçam: Online ilan siteleri 6 ay ücretsiz hizmet versin

Etimesgut Emlak Müşavirliği Derneği Başkanı Hakan Akçam, online ilan sitelerinin 6 ay ücretsiz hizmet vermelerini talep etti..



Etimesgut Emlak Müşavirliği Derneği Başkanı Hakan Akçam, emlakçıların son günlerde en çok internet ilan siteleriyle ilgili talepleri olduğunu ifade etti. 

Flaş Gazetesi'nde yer alan habere göre, Akçam şunları söyledi:

Dünya ve ülkemizde yaşanılan korona virüs salgınının ekonomiye olan olumsuz etkileri ve bu süreçte en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen emlak sektörü alınan önlemler sebebiyle durma noktasına geldi Hafta sonu sokağa çıkma yasakları sektör çalışanlarının mağduriyetini artırmaya devam ediyor. Salgın süresindeki belirsizlik sektör çalışanlarının; sabit giderleri, ödeme, taahhüt ve borçları göz önüne alındığında son derece ciddi problemler yaşayacakları belirtiyor.

Emlak sektörü olarak ortak çözüm ortağımız ilan siteleri, yıllardır hizmet aldıkları, önemli paralar ödedikleri web sayfalarıdan bu kötü günlerde gerçekçi destek talep etmekte. Öncelikle sektör çalışanları WEB sayfalarından; 6 ay ücretsiz hizmet almayı talep ediyor.
 
1) Bu süreç 01.04.2020 tarihinden itibaren başlamalı.

2) Bu kampanyadan ATO ve Meslek Odasına kayıtlı vergi kaydı bulunan meslektaşlanmız yararlandırılmalı.(2021 tarihinden itibaren Yetki Belgesi şartı aranmalı, bu şartlan yerine getirmeyen emlak ofislerinin vvcb sayfalarından yararlandırılmamalı.)

3) Sahibinden (fıziboların) ilan girişlerine kota konulması. Şahısların emlakçılarla çalışmasına zemin hazırlanmalı,

4) Web sayfaları keyfi fiyat politikası uygulanmamalıdır. Yıllık üyeliklerde fiyat belirleme kriteri yıl sonunda belirlenecek asgari ücret artış oranında olmalıdır.

5) 12 aylık peşin ödemeli paketlerdeki hangi paket kullanılmış olursa olsun bile haklarımızın dondurulup. 01.04.2020 tarihinden itibaren 6 ay ücretsiz, üyelik kullanım hakkından tüm üyeler yararlandırılmalı.

6) Üyelikleri dolan meslektaşlarımızın üyelikleri yenilirken belirlenecek ücret uygulamasında 2021 yılında zam yapılmamalı ve yeni üyelikleri “6” ay sonra başlamalı.

7) Üye olmayanların bu kampanyadan yararlanabilmesi için 30.04.2020 tarihine kadar müracaat ve üye olmaları için süre verilmeli.

8) Kredi kartı ile ödeme yapan adayların hak kaybına neden olmayacak şekilde bankalarından kredi kart* ödemelerini dondurdukları tarihten itibaren 6 ay ücretsiz hizmet almaları sağlanmalı.

9) Bu arada işyerini kapatmak zorunda kalacak üyelerin hiçbir kayıt ve şart koşulu aranmaksızın üyeliklerinin iptal edilme hakkı tanınmalı.

10) Turbo-öncelik-Doping-vs uygulamaların fırsat ve kullanım önceliklerinde adil ölçülü fiyatlamalar yapılmalı, bu hak kullanımdan yararlandırılan ve ödeme yapanlara ilave haklar tanınmalı

11) önceki üyeliklerinden dolayı borcunu ödeyemeyenler hakkında başlatılan hukuki işlemler en az 3 ay ertelenmelidir. Başlatılan icra işlemleri durdurulmalı.


 Yukarıda belirlenen şartlar web sayfaları tarafından "ÖZEL ŞARTNAME" olarak nitelendirilmelidir. Mevcut üyelik sözleşmelerine tek olarak belirlenmeli ve veb sayfalarının taahhüdü olmalıdır
Bir an önce Sağlıklı Günlere Dönmek ümidiyle.
Saygılarımla...

Emlakçılardan 'online ilan siteleri'ne erteleme çağrısı!


Geri Dön